/*

18 april 2014

Recept: supergemakkelijke bananentaart

 

bananentaart

De laatste maanden ben ik echt een fan geworden van eenvoudige open taarten. Om een of andere reden maakte ik ze voordien zelden, maar wanneer je snel meerdere zoetigheden op tafel wilt toveren, zijn deze taarten ideaal. Ik noem het een recept, maar weliswaar met enige twijfel.. de bodem koop ik kant en klaar uit de winkel, de pudding komt uit een pakje.. moeilijk is dit echt niet. Toch verzekerden enkele proevers dat ze écht wel wouden weten hoe je zo’n bananentaart maakt, dus bij deze ;-)

Ingrediënten:

  • 1 kruimeldeeg bodem uit de supermarkt (ligt in de koeling)
  • een pakje vanillepudding (ik gebruik Imperial)
  • 0,75 liter melk
  • 75 gram suiker
  • 2 eierdooiers (je kan ook 1 volledig ei doen als je niet graag eiwit over hebt)
  • 3 bananen
  • een beetje citroensap

Optioneel (er zijn nogal veel optionele dingen, kies uit wat je wel of niet wilt, zoals je op de foto’s ziet, doe ik ook niet altijd alles):

  • lemon curd (soort van citroenpuddig die je kant en klaar in de supermarkt kan kopen, ik koop hem bij Carrefour in de rij met de speciale buitenlandse producten)
  • abrikozengelei of afdekgelei (dat laatste is te koop in de Aveve onder andere)
  • chocolade om te smelten (dit kan pure, witte of gewone melkchocolade zijn)

Werkwijze:

1. Doe de deeg in een taartvorm en bak blind volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat daarna afkoelen.

2. Maak pudding volgens de aanwijzingen op de verpakking. Het enige verschil is dat je er 2 eierdooiers bijvoegt, dus je mengt het puddingpoeder met de eierdooiers en een beetje melk. Doe dit niet rechtstreeks in de warme melk, want dan kan het ei gaan stollen. Als de melk met de suiker kookt, doe je dan best beetje bij beetje warme melk bij het puddingpoeder en eierdooiers zodat de eierdooiers langzaam opwarmen. Daarna doe je het dan bij de melk.

3. Laat de pudding afkoelen, dek af met wat vershoudfolie zodat er geen vliesje op de pudding ontstaat.

collage

4. Optioneel1: smeer de taartbodem in met een dun laagje gesmolten chocolade, dat zorgt ervoor dat de bodem niet wak wordt (heb ik op de foto’s niet gedaan) en is een leuk extraatje van smaak.

5. Optioneel 2: verdeel een dun laagje lemon curd over de taartbodem (dit kan over de chocolade, als je maar wacht tot deze gestold is) voor een extra frisse toets. Op de foto zie je geen lemon curd, maar zelfgemaakte karamel, maar ik vind lemon curd toch ook net iets lekkerder (en vooral gemakkelijker) dan de karamel.

5. Doe de afgekoelde pudding in de taartvorm en beleg de pudding met in schijfjes gesneden banaan. Besprenkel lichtjes met citroensap zodat de banaan minder bruin wordt.

6. Optioneel 3: Verwarm wat afdekgelei met een klein beetje water en smeer dit met een borsteltje over de bananenschijfjes. Zo krijgt de taart een professionele look ;-) (ook niet gebeurt op mijn foto, het potje was net op)

DSC_0861

Smakelijk!

0 reacties:

Een reactie posten