/*

26 april 2014

Nutella–speculoospasta dessertje

aaa

Normaal ben ik een veel grotere fan van gebakjes dan van echte desserten, maar er lijkt opeens een klik gebeurd te zijn en de laatste tijd begin ik steeds meer met dessertjes te experimenteren. Zo ook dit receptje, wat een variatie is op een chocoladekaastaart recept dat ik eerst eens maakte. Het is eens wat anders dan tiramisu of chocomousse en ik ben er dus zeker van dat je indruk maakt op je gasten als je dit als dessertje maakt, terwijl het eigenlijk héél erg eenvoudig is!

Ingrediënten (voor 6 personen):

  • 250 gram roomkaas (zoals Philadelphia, op kamertemperatuur)
  • 80 gram bloemsuiker
  • 200 gram nutella
  • 200 gram speculoospasta
  • 150 ml slagroom
  • optioneel: 175 gram koekjes of bresiliennenootjes als bodempje, chocoladedruppels als topping

Nieuwe map (2)1

Zo ga je te werk:

1. Maak een bodempje in een glas van bresiliennenootjes of verbrokkelde koekjes. Speculoos, petit beurre of oreo kookjes lijken mij zeer geschikt.

2. Mix 125 gram roomkaas met 200 gram nutella en 30 gram poedersuiker en verdeel dit in de glaasjes boven op het bodempje.

3. Mix 125 gram roomkaas met 200 gram speculoospasta en 30 gram poedersuiker en verdeel het boven het vorige mengsel.

4. Klop de slagroom op met de overig bloemsuiker en verdeel het opnieuw. Werk eventueel af met wat chocoladedruppels of gehakte geroosterde hazelnoten.

Smakelijk!

Nieuwe map (2)2

0 reacties:

Een reactie plaatsen