/*

11 april 2014

Mix of nix? Cake in a cup van Aveve


Cake maken in een microgolfoven, ik ben er persoonlijk niet zo een fan van. Ik heb het al eens geprobeerd en de textuur van het resultaat (ik durf het zelfs geen cake te noemen) was allesbehalve zoals het hoort.. het was een echte spons. Dus toen ik deze mix bij Aveve in de rek zag staan dacht ik direct "Oh nee toch.. dat kan nooit goed zijn". Toch zijn er enkele vrienden van mij die beweren dat een "cake in een cup" wél oke (ik gebruik bewust het woord "lekker" niet) kan zijn, dus gaf ik de mix het voordeel van de twijfel.. tijd voor een test!

Wat staat er op de verpakking?
Wel, het allerbelangrijkste van de verpakking is de "klaar in 1 minuut!" belofte met het microgolfoventje naast. Ook van belang is de waarschuwing dat er nog een variatie van deze doos bestaat ook, met dat verschil dat je er ook een "cup" (een koffietas dus) bij krijgt én er maar 2 (ipv 4) portiezakjes inzitten. Heb je die niet nodig, let dan goed op wat je van het rek haalt in de winkel!


Wat zit er in?
In het doosje zitten 4 individuele portiezakjes, die elk voor één koffietas. De ingrediënten van de mix zelf ben ik vergeten over te schrijven (en het doosje ligt al bij het oude papier), maar er zat in ieder geval niets erg verrassends in.

Wat moet je er nog bijvoegen?
Nu komen we tot de essentie van deze bakmix: je hoeft enkel en alleen maar 35ml water toe te voegen...

Hoe maak je het klaar? 

... dat giet je namelijk over de mix in een koffietas en dan zet je het 60seconden in de microgolfoven en... *ping* klaar! Kan het sneller en/of eenvoudiger? 


Hoe is de omschrijving van de werkwijze? 

Als het zó simpel is om de cakejes te maken, hoe uitgebreid kan je dan de werkwijze omschrijven?Aveve vond het in ieder geval moeilijk genoeg om er toch nog een instructievideo bij te maken voor de bakmaagden onder jullie, te vinden via een QR-code op de achterkant van de bakmixdoos. Over de duidelijkheid kan dus hélemaal niet geklaagd worden, vind ik zelf dus. 
 

Hoe is het eindresultaat?

Echt heel smakelijk of op zijn minst zo mooi als in het filmpje zagen mijn "cakes in a cup" er toch niet uit hoor. Ik heb echt waar geprobeerd om een zo goed mogelijke foto te trekken, maar het was niet gemakkelijk. Mijn tas leek toch ietsje fel te klein waardoor hij niet helemaal vol zat. 
Bij 60 seconden in de microgolfoven was de bovenkant nog duidelijk niet volledig gebakken, maar in het "moelleux-concept", past dat natuurlijk wel. Als je met je lepeltje de bovenkant doorboort, blijkt de structuur wel vrij luchtig te zijn, met een vloeibaar chocolade hart, zoals bij een moelleux hoort. Toch ziet het eruit alsof het cakeje feller had moeten rijzen om een écht cakeje te zijn.De smaak viel nog moeilijker op foto vast te leggen dan het zicht, maar ik kan proberen het te beschrijven: "eigenlijk best lekker". En dat ik dat zeg, wilt heel wat zeggen.. want liefst van al zou ik willen schrijven dat een écht cakeje in een oven gebakken moet worden. Maar, ik werd bijgestaan door een groepje van 5 vrienden en zij waren allen vrij positief. Natuurlijk, het is geen waw-cakeje waarvan je zegt "vanaf nu maak ik alles in de microgolfoven!". Maar, voor een cakeje dat binnen een minuut klaar is, is dit wel lekker. En zelfs lekkerder dan sommige koeken uit de winkel :-)

Zou ik de mix aanraden of opnieuw gebruiken?

Ja hoor, ik zou deze mix wel aanraden. Woon je alleen of ben je de enige in huis die af en toe een onweerstaanbare nood heeft aan chocolademoelleux? Dan is dit te verantwoorden. Ben je af en toe heel erg lui, maar eet je toch liever een lekker warm gebakje dan een voorverpakt koekje? Dan is dit te verantwoorden. Heb je écht écht geen tijd om een dessert te maken, maar schrijf je een bakblog en verwacht iedereen een dessertje wanneer ze bij jou thuis komen? Dan is dit te verantwoorden. In alle andere gevallen: neem dit recept.

0 reacties:

Een reactie posten