/*

14 april 2014

How to: Paaseitjes verven met eetbare kleurstoffen

paaseitjes

Als kind versierde ik paaseitjes met gewone plakaatverf, maar toen ik op het internet een makkelijke manier tegenkwam om paaseitjes te verven met voedselkleurstof, voelde ik het meteen terug kriebelen! Dat wou ik wel eens uitproberen! Je hebt niet veel speciaals in huis nodig, enkel warm water, wat azijn én vloeibare voedselkleurstof. Aangezien het nog maar een paar dagen voor pasen is, wil ik dit ook graag aan jullie tonen. Het gaat heel gemakkelijk, het resultaat is heel mooi en zeker als je veel eitjes wilt kleuren is het een enorme aanrader!

Dit heb je nodig:

  • Vloeibare voedingskleurstof, tegenwoordig in bijna elke supermarkten te koop, liever vloeibare kleurstof dan pasta.
  • Een aantal hardgekookte of uitgeblazen eieren. Met witte eieren ga je het mooiste kleureffect krijgen.
  • Azijn, gewone witte azijn.
  • Heet water. Het water hoeft niet kokend te zijn, het warmste water uit de kraan is normaalgezien heet genoeg.

paaseitjes1

Zo ga je te werk

  • Vul een glas met 1/4 azijn, en 3/4e heet water, doe het wel niet helemaal vol, anders ga je straks knoeien :-)
  • Voeg zoveel kleurstof toe totdat het mengsel een mooie, volle kleur heeft
  • Dompel een hard gekookt ei of een uitgeblazen eitje in het glas en laat enkele minuten zitten. Het ei zal willen drijven, dus je houdt het best naar beneden door er een lepeltje op te leggen. Draai en keer het eitje niet te veel, want als je het ei bekrast en de kleur gaat weg, komt hij ook niet terug.
  • Schep het eitje uit het water en laat drogen. Je kan het doen zoals ik op een prop krantenpapier, maar ook een eierdoosje kan perfect dienen om het eitje even in vast te zetten.
  • Klaar!

Zin om een eitje nog een extra effect te geven met een van de producten uit je keukenkast? Meng dan wat vanille-extract (of een ander extract) met glitterdust en smeer dit op het ei en laat drogen. Ook heel eenvoudig, toch?

paaseitjes

0 reacties:

Een reactie plaatsen