/*

04 april 2014

Chocolat Chip Bresilienne Cookies


Deze koekjes zijn een experimentje van me: je neemt het klassieke recept van een overheerlijk chocolat chip cookie en voegt er een groot handjevol bresiliennenootjes aan toe. Deze zouden wel eens een extra "crunch" aan het zachte koekje kunnen geven. Dat het experiment geslaagd is, wisten jullie waarschijnlijk wel al doordat het recept hier op de site terechtkwam, maar ik beloof je: ze proeven echt nog beter dan je denkt. Mijn vriendinnen keurden ze al (vrij) unaniem goed, en het is nu een van mijn favoriete koekjes geworden. Genoeg inleiding zou ik zeggen, tijd voor het recept!


Ingrediënten:
150 gram bloem
3 gram baksoda (of zuiveringszout of natriumbicarbonaat)
112 gram boter (op kamertemperatuur)
45 gram suiker
70 gram lichtbruine suiker
1/2e theelepel zout
1 theelepel vanille-extract
1 ei
1/2e cup (80 gram) chocoladedruppels
1/2e cup (70gram) bresiliënnenootjes

Zo ga je te werk:
1.  Meng de boter met de twee suikers tot alles goed vermengd is. De boter kan tegen de rand van de kom blijven plakken, dus schraap hem er af en toe van af zodat je beter kan mengen.
2. Voeg het ei, zout en vanille-extract toe en meng opnieuw tot een homogene massa.

3. Voeg de bloem en de baksoda toe en meng tot alles goed vermengd is. Blijf nog minstens één minuut kloppen om de massa zo luchtig mogelijk te maken.

4. Roer met een lepel de chocoladedruppels en de bresiliennenootjes door het mengsel.
5. Leg het deeg in kleine hoopjes op een met bakpapier bedekte bakplaat.Hoe groter de hoopjes, hoe groter de koekjes, hoe mooier rond de hoopjes hoe mooier rond de koekjes. Maar of je je daar iets van aantrekt, kies je zelf.

6. Bak in een oven op 175°C voor ongeveer 10min (afhankelijk van de grootte van je hoopjes) tot de randen mooi bruin zien. Laat even afkoelen op de bakplaat zelf, maar verplaats ze naar een rekje wanneer ze stevig genoeg geworden zijn om te verplaatsen.

Deze koekjes zijn ongeveer één week houdbaar als je ze in een luchtdichte doos bewaard.


Smakelijk!

0 reacties:

Een reactie posten