/*

25 november 2012

Recept: Gemakkelijke cheesecake/kaastaart

P1150235-001

Cheesecake is een recept dat al een lange tijd op mijn “to bake” lijstje staat. Al regelmatig heb ik een receptje afgeprint, één keertje is er een pompoenkaastaart mislukt en al oneindig veel heb ik al gedacht '”dit weekend ga ik kaastaart bakken”. Maar om een of andere reden kwam het er uiteindelijk toch niet van. Tot ik vorige week een nieuw kookboekje kreeg (Bad Piggies – Eierrecepten, waarover volgende week meer) en daar een heel gemakkelijk kaastaart recept in stond. Nu had ik geen excuus meer, de bereiding voor het in de oven gaat duurt hooguit een kwartiertje. En na wat geduld (bakken, laten afkoelen én een nachtje in de koelkast) word je beloond met een superlekkere kaastaart, een aanrader! Het enige jammere aan dit recept is dat je oven wel een ruim bereik moet hebben: van 95 tot 245°C.

Ingrediënten:

Voor de bodem:

Ongeveer 100 gram koekjes naar keuze (tarwebiscuits, petitbeurrekoekjes, speculoos,…)

1 eetlepel (15 gram) suiker

55 gram boter

Voor de vulling:

1125 gram zachte roomkaas

350 gram suiker

30 gram bloem

5 eieren en 2 eigelen

60ml slagroom

Zo ga je te werk:

Maak eerst de bodem:

1. Verkruimel je koekjes, dit gaat het beste door ze in een blender te stoppen, maar met de hand gaat dit ook gerust. Een beetje grotere stukjes kunnen geen kwaad, zolang je ook maar veel echte kruimels hebt.

2. Smelt de boter en vermeng samen met de suiker onder de koekjes.

3. Bedek je springvorm met een laagje bakpapier en bedek dit met het kruimeldeeg. Druk stevig aan.

4. Bak een kwartiertje in de oven aan 160°C en laat daarna volledig afkoelen (gaat sneller als je hem even in de koelkast zet).

cheesecake

Maak tijdens het afkoelen je vulling:

1. Doe alle ingrediënten van de vulling behalve de room in een mengkom en meng al onder elkaar (kan gewoon met een lepel, een handklopper of een elektrische klopper) tot alles goed vermengd is.

2. Voeg als laatste de room toe, vermeng en giet onmiddellijk over de afgekoelde bodem.

3. Bak in een oven aan 245°C (dit is vrij hoog, controleer eventueel met een oventhermometer of je oven deze temperatuur ook echt bereikt) voor 10min. Zet dan de oven op 95°C en laat de taart nog een uur staan. Na dit uurtje zet je de oven helemaal uit, maar laat de kaastaart nog een uur staan.

4. Zet de kaastaart dan in de koelkast om een nachtje af te koelen en op te stijven. Neem de taart een 10-tal minuutjes voor het serveren uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.

Smakelijk!

0 reacties:

Een reactie posten