/*

10 november 2012

Dag 6 van mijn suikervrij week–is dit dé verbetering?

IMAG0037-1

Gisteren heb ik jullie geen blogje achtergelaten van hoe mijn 5e suikervrije dag is gegaan. Eigenlijk is hij best goed gegaan. De reden waarom ik geen blogje heb kunnen schrijven, is omdat ik ‘s avonds vrij snel na het werk alweer vertrok naar een kwis. Ik had gedacht dat het op de kwis heel moeilijk ging zijn om alleen maar plat watertjes te drinken en geen chips of taart te eten, maar dit is eigenlijk wel heel goed meegevallen. Als avondeten voor de kwis stond er spaghetti op het menu (wel volkoren spaghettidraden) en die heeft zo ongelooflijk gesmaakt dat ik zeker 5 keer tijdens het eten heb gezegd “hmmm, echt lekker!” en 3 keer bij heb opgeschept, iets wat ik normaalgezien zelden doe. Ik kwam dus met een goed gevulde maag op de kwis aan, al had ik ook wel een handtas bij met een banaan en pistachenootjes, voor in een noodgeval, kwissen kunnen lang duren, dus ik zou echt honger kunnen krijgen.

Nu moet ik wel zeggen dat het meeste zin in zoet er meestal komt nadat ik gegeten heb, dus na mijn uitgebreid avondmaal had ik dat ook wel. Toen ik binnenliep in het kwislokaal, viel me één ding direct op: warme chocolademelk! De geur was enorm sterk. Toen ik bij het tafeltje kwam, werd het nog erger: ik had zicht op een uitgestalde rij van taarten, maar een tien meter van ons tafeltje af. Toch heb ik mij ingehouden, al snel had ik me erover gezet, ik heb alleen maar plat water gedronken en had zelfs mijn noodvoorraad niet nodig. Zelfs toen er een chips-proefronde was, heb ik braaf gepast en die taak overgelaten aan mijn ploeggenootjes. Ik kan echt wel veel beter controleren wat ik eet, dan ik dacht! Dit is mijn allereerste dieet (allé, als je dit een dieet kan noemen) ooit en ik sta ervan versteld dat als ik mezelf gewoon zeg “nee, dat mag je niet eten”, dat ik dit dan ook echt kan, ik moet gewoon wat vaker nee zeggen tegen mezelf ;-)

Een week lang ben ik gemotiveerd geweest om suikervrij te eten, omdat ik een verbetering verwachtte in hoe ik mij voelde. Niet dat ik me voordien zo slecht voelde, maar je gelooft maar wat je leest zeker? Je zou meer energie krijgen, beter slapen, een betere stoelgang hebben, etc. Tot nu toe wacht ik nog altijd op spectaculaire resultaten van mijn energievrij dieet. Al moet ik zeggen dat ik denk dat ik beter slaap. Gisterenavond ben ik vrij laat gaan slapen, na 1uur ‘s nachts, en meestal heb ik dan moeite om goed uit te kunnen slapen. Ik ben in het weekend even vroeg wakker als in de week en geraak niet meer ingeslapen en ‘s middags een dutje doen om bij te slapen lukt al helemaal niet! Maar deze nacht is me dat dus allemaal wel gelukt. Ik heb evenveel uren geslapen als normaal, maar dan gewoon tot een ander uur. En daarnet heb ik nog een middagdutje gedaan. Een echte energiestoot heb ik dus niet gekregen van geen suiker te eten, maar gewoon uit kunnen slapen zodat ik daarna veel energie heb, dat is wel leuk!

Vanavond komt dan opnieuw een moeilijk punt: uit eten op restaurant! Ik weet zelfs niet waar, dat zullen vrienden van me kiezen, ik ben benieuwd en ik hoop hoop hoop dat ik iets suikervrij kan vinden. Fingers crossed ;-)

P.S.: Ahja, grappig weetje nog: Wat ik won op de kwis? Uit de prijzentafel koos ik voor een bewaardoos, met maar liefst twee pakken petitbeurrekoekjes in, die zal ik dus eventjes moeten bewaren. (zie de foto hierboven het artikel)

0 reacties:

Een reactie posten