/*

31 oktober 2012

Mix of nix? Het cupcake gamma van Dr. Oetker

P1150039Een paar weken geleden stootte ik op een aantal nieuwe product in de rekken met bakproducten van de lokale supermarkt: Dr. Oetker heeft zowaar een heel cupcake gamma uitgebracht! Voorheen hadden ze wel een muffins mix, maar nu hebben ze dus ook een cupcakemix én bijpassend een collectie glazuurstiften en kant-en-klare topping. Ik besloot dus om een selectie hiervan mee naar huis te nemen en uit te proberen.. tijd voor een nieuw mix of nix dus!

Wat staat er op de verpakking?

De mix wordt aangeprezen als een mix voor cupcakes natuurlijk, eronder staat nog “natuur”, ik denk dat ze daarmee bedoelen dat er niet een uitgesproken, vanille-, citroen- of andere smaak hebben, want geef nu toe.. echt natuurlijk zijn cupcakes niet. Op de voorkant van de doos vindt je meteen heel veel informatie terug: wat je bij deze mix moet toevoegen, wat er in de vorm zit en hoe lang je aan het werk zal zijn.

 

Wat zit er in?

De ingrediëntenlijst van deze mix is eigenlijk vrij kort: tarwebloem, suiker, tarwezetmeel, rijsmiddelen en natuurlijk vanillearoma. Maar buiten deze mengeling van ingrediënten krijg je ook nog 12 cupcakevormpjes en een leuke brochure met wat info over de Dr. Oetker producten en inspiratie-ideetjes.

P1150046

Wat moet je er nog bijvoegen?

Zoals er heel handig op de voorkant van de doos vermeld wordt, moet je aan deze mix melk, boter en eieren toevoegen. Tesamen met de bloem, suiker en het vanillearoma in de mix kom je zo tot een traditionele cupcake. Op basis van deze ingrediëntenverdeling (welke in de mix zitten en welke je vers moet hebben), vind ik deze mix eigenlijk niet zo een grote meerwaarde. Net alle ingrediënten die je bij een normaal cupcakerecept vers in huis moet halen, moet je ook bij deze mix vers voorzien en net de ingrediënten die je lang in de keukenkast kan bewaren (bloem, suiker en vanillearoma) zitten in de mix.

 

Hoe maak je het klaar?

Heel gemakkelijk: alle ingrediënten mogen in één kom, 1 minuutje mixen en tada! Het beslag is klaar om verdeelt te worden over de vormpjes en gebakken te worden. Eerlijk is eerlijk, andere recepten voor cupcakes zullen je langer laten werken, normaal klop eerst de boter met suiker, dan de eieren met wat melk en dan de bloem. En ik klop meestal meer dan één minuut tussen al die stappen.

 

Hoe is de omschrijving van de werkwijze?

Alhoewel er dus niet veel werk is aan deze mix, is de omschrijving hiervan op de achterkant van de doos zeer uitgebreid. Langs de ene kant is dat goed, want je weet zeker hoe het moet, maar aan de andere kant kan dit ook wel beginnelingen afschrikken door de lange lijst van instructies.

P1150044

Hoe is het eindresultaart?

Het belangrijkste van een bakmix is natuurlijk altijd het resultaat: smaakt het lekker? Welja, dat waren ze wel lekker, maar niet superspeciaal lekker en een klein beetje droog.

 

Zou ik de mix aanraden of opnieuw gebruiken?

Omdat het resultaat niet uitblinkend is, er niet veel voordeel is over welke ingrediënten je wel en niet moet gebruiken, zie ik niet erg veel meerwaarde van deze mix. Ik zou hem zelf dus niet snel opnieuw kopen, ik maak mijn cupcakebeslag liever helemaal zelf. En eerlijkgezegd raad ik jullie ook liever aan om alles zelf in handen te nemen: dit is een heel goed cupcakerecept, zelfs voor beginners!

P1150056

 

En de andere producten in het Dr. Oetker gamma?

Wel, nadat ik de cupcakes gebakken had en ze afgekoeld waren, heb ik natuurlijk ook 2 andere Dr. Oetker cupcakeproducten uitgeprobeerd. Ik had de vanille topping en chocolde cupcakestiften gekocht. Hoewel dit lekkere, en in eerste instantie handige producten zijn, ben ik er toch niet zo echt lovend over. Bij de topping las ik op de achterkant dat er verschillende spuitmondjes bij hadden moeten zitten, maar die had ik helaas niet. Dus ofwel heb ik de instructies verkeerd gelezen ofwel zijn ze al in de winkelrekken ergens verloren gegaan, jammer. Echt een mooie topping spuiten was dus echt wel moeilijk. Ook bij de “stiften” is het moeilijk om een mooi resultaat te krijgen, je moet heel hard op de tubes drukken om er iets uit te krijgen, waardoor ik een bibberende hand krijg. Ik probeerde de cupcake op de verpakking na te maken en dat is falikant mislukt. Kort samengevat: van deze twee producten ben ik voorlopig geen fan.

P1150051P1150060P1150066P1150067P1150076P1150069

0 reacties:

Een reactie posten