/*

03 september 2012

Tip: Dining with the stars

Gerecht De Koopvaardij (1)Hebben jullie al gehoord van Dining with the stars? Dit is een initiatief van de Dining City restaurant gids. Zei organiseren eind deze maand een restaurantweek, waarbij je voor een vaste, voordeligere prijs naar een sterrenrestaurant kan. Sinds ik van dit soort initiatieven voor’t eerst hoorde, dacht ik altijd “oh, dat wil ik dan wel eens doen, dat lijkt me wel wat”. Maar meestal kwam ik er te laat achter en waren alle plaatsen al volgeboekt.

Maar jullie herinneren jullie misschien nog dat ik oktober vorig jaar met een gelijkaardige actie in een Den Dijver in Brugge ben gaan eten? Dat was toen één van mijn eerste keren een bezoek aan een echt gastronomisch restaurant waarvan ik de rekening zelf moest betalen ;-) Mijn vriend en ik hebben heel het etentje genoten en besloten dat we dit zeker nog eens opnieuw wouden doen. Het feit dat het bezoekje gelinkt is aan een actie die net bedoeld is om mensen op restaurant te laten gaan die dat anders misschien niet zo snel zouden doen, deed ons ons toch een beetje meer op ons gemak voelen dan als we eens “zomaar” zouden gaan eten. Bovendien zorgt de vaste prijs ervoor dat je geen verrassingen krijgt en het vaste menu voor zo weinig mogelijk keuzestress.

Maar goed, terug naar Dining with the Stars. Hoe zit dit nu precies? Van 23 tot en met 30 september kan je gaan eten in een sterrenzaak (!) voor een vast bedrag: 44€ voor een 4-gangen lunch of 55€ voor een 5-gangen diner. Er doen ongeveer 40 restaurants mee, verdeeld over alle Vlaamse provincies. Er zijn ook zelfs een aantal tweesterrenzaken die meedoen aan deze actie, maar hou er rekening mee dat deze 10 tot 15€ meer mogen vragen.

Als je ook wilt gaan eten tijdens deze actie, dan moet je een tafeltje reserveren via de Dining with the Stars website. Vanaf nu woensdag, 5 september, om 10u kan je daar terecht. Ik zou je aanraden om er niet te lang mee te wachten, want de tafeltjes kunnen snel weg zijn!

Zelf ga ik natuurlijk ook meedoen, ik ga proberen een tafeltje te bemachtigen in Restaurant Arenberg in Heverlee. Als ik er ben geweest, zal ik zeker een verslagje schrijven om jullie te laten weten wat er op de menu stond en vooral.. of het smaakte ;-)

0 reacties:

Een reactie posten