/*

05 september 2012

Supersnel en supersimpel: Speculoosijsjes

P1140758

Dit recept is écht zo gemakkelijk, dat ik het eigenlijk bijna geen recept durf te noemen (en daarom dus ook als extraatje doe deze week en niet als het recept van de week op vrijdag). Het idee voor dit recept haalde ik van een Nutella-ijsje dat ik ergens op Pinterest was tegengekomen. Maar ik had geen Nutella in huis en besloot het met Speculoospasta te proberen. Het resultaat is een lekker speculoosijsje, zoals mijn vriend het beschrijft “het oplikken van bevroren speculooskoekjes”. Dat het supersnel gemaakt is, maakt ‘t (indien mogelijk) alleen nog maar lekkerder!

 

Dit heb je nodig:

200 gram speculoospasta

250 ml (volle) melk

Zo ga je te werk:

Doe beide ingrediënten in een kom en mix tot alles goed gemengd is.

Giet in ijslollyvormpjes (ik gebruik er uit de Ikea) en vries minstens 2 uur in.

Klaar om te smullen? Neem je ijsje dan gewoon uit de diepvries, warm even op met je handen, zodat je het ijsje uit het vormpje kan krijgen en genieten maar!

P1140754

Té simpel toch? Met mijn ijslollyvormpjes maakte ik vooral fruit-ijsjes, maar nu ik dit soort receptjes heb ontdekt, gaan er nog heel wat mogelijkheden open: een laagjesijsje nuttella-speculoos-nutella-speculoos, mengen met andere melksoorten zoals hazelnotenmelk, amandelmelk, kokosmelk, … Of deze – ik geloof niet dat ‘t superlekker gaat zijn, maar misschien is het wel het proberen waard – met pindakaas?

0 reacties:

Een reactie posten