/*

01 september 2012

Recept: Frambozenmoelleux

P1140198

Ik heb hier al een aantal receptjes gedeeld van moelleux. Het is dan ook een van mijn last-minute dessertjes. Het is snel te maken, zonder dat je te veel moet vuilmaken of te lang moet wachten. Bovendien zijn de recepten ook vaak te delen zodat je maar een dessertje voor 2 moet maken. Zo is dit oorspronkelijk recept voor 6 moelleux, maar je kan’t ook heel gemakkelijk met maar 1 ei, 25 gram suiker en 100 gram frambozen maken. Wel speelt deze moelleux een beetje vals: de smeuïge binnenkant is geen ongebakken warm beslag, maar gewoon een sappige framboos. Maar toch maakt ‘t deze moelleux niet minder lekker. Hij is een ideale combinatie van fruit en gebak en als ik je nog één tip mag geven: met een bolletje ijs is het helemaal een ideaal warm zomeravond dessertje.

Ingrediënten (voor 6 moelleux):

300 gram frambozen (mogen uit de diepvries komen)

3 eieren

75 gram fijne suiker

75 gram bloem

boter of boterspray om de bakvormpjes in te vetten

Zo ga je te werk:

1. Klop de eieren met de suiker op in een beslagkom. Het opgeklopt ei moet licht van kleur zijn. Dit kan je doen met een handgarde, maar gaat natuurlijk sneller met een elektrische klopper.

2. Strooi de bloem erover (eventueel gezeefd) en meng eronder.

3. Pureer de frambozen, maar hou 6 mooie frambozen apart. Voeg de frambozenpuree toe aan het beslag en meng eronder met een spatel.frambozenmoelleux4. Vet 6 bakvormpjes in en vul met beslag. Leg in het midden van elk kommetje je overgehouden framboos.

5. Bak in een oven aan 210°C voor 10 à 12 minuten. Laat even afkoelen, maar serveer nog warm.

Smakelijk!

0 reacties:

Een reactie posten