/*

09 september 2012

Recept: Citroenmousse

P1140692

Ik ben een beetje te laat met mijn “recept van de week” (komt normaalgezien op vrijdag), maar het was zo een mooi weer, dat ik niet echt zin had om achter de computer te zitten. Ik hoop dat dit nog niet de laatste warme dagen van het jaar zijn geweest, want ik heb hier nog een superverfrissend receptje voor jullie: citroenmousse. In het Engels noemt het “Lemon Posset”, ik leerde het maken van een Finse vriend en nu weet ik niet zo goed hoe ik het naar het Nederlands moet vertalen! Ik zou het omschrijven als een chocolademousse, maar dan met citroensmaak en zonder eiwit.. dus ik noem het gewoon “citroenmousse”. Het is nogal zuur, dus zorg dat je het tesamen met wat zoets serveert, zoals een aardbeiencoulis, wat ijs, een laagje confituur of verkruimelde meringue. Je kan het héél snel maken en het zal zéker smaken!

Dit heb je nodig (voor 2 personen):

250 ml volle room

75 gram suiker

ongeveer 40 ml citroensap (liefst vers geperst, ongeveer 3 citroenen)

citroenmousse

Zo ga je te werk:

1. Pers je citroenen en verzamel het sap.

2. Warm de volle room met de suiker op in een pannetje op het vuur. Laat voor ongeveer 5minuten koken.

3. Voeg het citroensap toe. Er zal een reactie ontstaan tussen de room en het citroensap die deze twee vloeistoffen tesamen dikker zal maken!

4. Laat het mengsel 10 minuutjes afkoelen en giet daarna in kommetjes waarin je de mousse zal serveren.

5. Zet je kom(metjes) in de koelkast en laat minstens 4 uur staan (het beste is een volledige nacht)

6. Serveer met je zoet bijgerechtje. Smakelijk!

0 reacties:

Een reactie posten