/*

22 augustus 2012

Zeetaartje

DSC_0103

Afgelopen week hebben jullie niets van mij gehoord, waarvoor mijn excuses, maar ik heb het ook wel heel erg druk gehad. Ik heb twee lange weekenden in’t buitenland gezeten en tussendoor heb ik ook nog eens een verjaardagstaart mogen maken (en de volgende dag opeten). Voor deze taart inspireerde ik mij op een foto die ik op het wereldwijde web was tegengekomen van een golvende zee. Het idee zag er mij eenvoudig uit, maar tijdens de uitvoering heb ik toch een paar keer diep moeten nadenken. De vele golfjes over elkaar zorgden dat de taart aan de buitenkant van onder smaller was dan in het midden. Bovendien was het érg warm en smolt de boterroom zowel tijdens het decoreren als tijdens het vervoer en tijdens het aansnijden een beetje. Maar toch was de jarige heel erg blij met het resultaat ;-)

De taart bestond uit amandelcake en vanillecake lagen met ertussen een vulling van Malteserboterroom (boterroom met gebroken Maltesers ertussen) en meringueboterroom (boterroom met gebroken meringue ertussen). Ik heb geen echte how-to van de taart, maar mijn vriend had wel voor ik aan het bakken sloeg zijn fototoestel op een statief gezet met zicht op de keukentafel. Af en toe zijn er foto’s getrokken en ik heb deze achter elkaar gezet zodat het een soort van filmpje is. Je ziet niet alles aan bod komen en op ‘t einde ben ik zelfs naar de koelere bureau gevlucht omdat er te veel zon op de keukentafel scheen en de taart echt te warm maakte en daarvan ontbreken dus foto’s. Maar ik denk dat ‘t toch leuk is om te bekijken :-)

0 reacties:

Een reactie posten