/*

03 augustus 2012

Recept: Discokoekjes

P1140232

Deze koekjes heb ik zelf “discokoekjes” gedoopt. Waarom? Omdat er “discobolletjes” inzitten natuurlijk! Je kent ‘t wel, van die gekleurde bolletjes die je vooral op ijsjes ziet. Officieel noemen ze spikkels, maar zo lang ik al weet, noem ik ze discobolletjes. Deze koekjes zijn lekker krokant, dus ideaal als je op zoek bent naar een koekje met een beet.

Ingrediënten:

230 gram boter (kamertemperatuur)

240 gram fijne suiker

2 theelepels vanille-extract (of een zakje vanillesuiker)

1 ei

375 gram zelfrijzende bloem

snuifje zout

100 gram discobolletjes

Zo ga je te werk:

1. Mix de boter en de suiker licht en luchtig.discokoekjes

2. Voeg het ei en het vanille-extract toe en mix totdat het helemaal gemengd is.

3. Voeg de zelfrijzende bloem toe en meng totdat het een deeg is. Kneed eventueel wat na met de hand.

4. Voeg de discobolletjes toe en kneed met de hand tot de bolletjes gelijk vermengd zijn over het deeg. Kneed ook niet té lang, want dan begint de kleur van de bolletjes te vermengen met het deeg.

discokoekjes1

5. Voeg eventueel nog wat extra discobolletjes toe, zodat je er ook een aantal hebt in de rand van je deeg en niet alleen in het centrum van je deeg.

6. Rol kleine bolletjes en leg op een met bakpapier bedekte bakplaat. Duw ze plat met je vingers of de bolle kant van een lepel.

7. Bak voor 12 à 15 minuten in een oven aan 190°C. Haal ze uit de oven als ze een gebruind kleurtje hebben en verplaats ze onmiddellijk naar een rooster om af te koelen.

Warm zijn deze ook zeer lekker (en nog wat zacht), geniet ervan!

1 reacties:

Een reactie plaatsen