/*

08 augustus 2012

De 10 meest gelezen artikels op Koekjeshoek

In de eerste maanden dat ik blogde was ik helemaal gefascineerd door de bezoekersstatistieken op Koekjeshoek: hoeveel bezoekers waren er gekomen, hoe hadden ze mijn site gevonden, waar kwamen ze vandaan, ... Ik zocht 't in de puntjes uit! Tegenwoordig ben ik er een pak minder mee bezig, ik bekijk een paar keer per week hoeveel bezoekers ik op een dag heb, zodat een hele hoge piek of een diep dal mij niet zou ontgaan. Vaak bekijk ik dan ook van welke websites bezoekers doorklikken of op welke termen er in google gezocht wordt. Maar 't komt wel nog maar zelden voor dat ik me er helemaal in verdiep. Deze week gebeurde dit opeens toch weer en stootte ik op dit interessant lijstje: de 10 meest gelezen blogposts van Koekjeshoek. En net omdat ik dit al lang niet meer had bekeken, vond ik dat er toch wat verrassingen tussenzaten!


Helemaal onderaan het lijstje staat dit artikeltje waarin ik een recept deel waarvoor je geen puddingpoeder pakje moet gebruiken. In vergelijking met het artikel dat 't vaakst bekeken wordt, lijkt 't alsof dit niet zoveel gelezen is, maar dit is eigenlijk het jongste artikeltje in de top 10 en hoe jonger, hoe minder kans dat iemand 't gelezen heeft!

Ik denk dat de reden voor de populariteit van dit recept is dat je niet veel recepten vind voor “pudding zonder pakje”.  In veel recepten (vooral Nederlandstalige) wordt puddingpoeder als ingrediënt gebruikt en voor zij die graag bewaarmiddel- of kleurstofvrij eten, is puddingpoeder een te vermijden goedje.

9: Recept - De maltezer cupcake

Het enige cupcakerecept dat tot in de top 10 is geraakt! Eerlijkgezegd heb ik geen idee waarom hij zo populair is, dat had ik niet gedacht toen ik hem online plaatste. Eigenlijk is de Malteser cupcake gewoon een chocolade cupcake met een Malteser in, met boterroom waarin gebroken stukjes Maltesers zitten. Ik maakte deze cupcake in 2010 voor “Hollands Cupcake Challenge”, dat ondertussen helaas niet meer bestaat. De cupcake won de challenge verre van, maar de cupcake werd dus wel op mijn blog een lokaal succes. Ik denk dat cupcake + Malteser voor sommigen gewoon hemels klinkt? En lekker is ie ook wel, ik krijg nu eigenlijk al zin om hem snel nog eens te maken!

8: Recept - Koude biscuit

Blijkbaar is koude biscuit een populair recept, ook iets dat ik zelf niet meteen had gedacht. “Koud” slaat trouwens op de bereidingswijze, niet op de temperatuur van de biscuit zelf. Er bestaat ook een moeilijkere “warme” bereiding, waar je met een bain marie moet werken.

7: Hoeveel gram zit er in één cup? (en andere Amerikaanse maten)

Dit is waarschijnlijk hét artikel waar ik zelf het vaakst naar terugsurf. Misschien zorg ik zelf dus wel voor een groot deel van de pageviews van dit artikel. Want ookal heb ik cup maatbekers in huis, soms wil ik toch het aantal gram controleren of check ik hier hoeveel theelepels er in één eetlepel passen (als ik een recept door 2, 3 of 4 deel) of hoeveel gram één stick boter is.

6: Recept: Speculaas voor Sinterklaas

Als 6 december er aan begint te komen, heb ik altijd heel erg veel zin om zelf speculaas te maken. En ik denk dat velen onder jullie dat ook hebben. Maar toch, ook in andere maanden scoort dit recept nog goed. Maar geen probleem, ookal spaar ik zelf dit recept op zodat ’t met Sinterklaas speciaal is, er is niemand die zegt dat je speculaas alleen in december mag bakken. ;-)

5: Recepten: Chocolade cake en Vanille frosting

Deze recepten horen bij de cupcake how-to (hierover lees je hieronder nog wat meer). In het artikeltje van de cakepops how-to staat er een link naar deze recepten. Niet iedereen die het cake pops how-to artikel leest, klikt door, maar toch een groot genoeg deeltje zodat dit artikeltje ook in de top 10 staat. Op zich zijn deze recepten niet heel bijzonder, maar wel heel handig als je niet direct weet welke recepten te maken voor je cakepops. 

4: Recept: Wafels op grootmoeders wijze

Zo een klassiek gerecht, maar blijkbaar zijn er toch nog heel wat mensen op zoek naar een goed recept ervoor! Ik weet niet echt of die mensen (ze komen meestal via google) ook vinden dat dit recept hun verwachtingen invult, want jammergenoeg zijn er maar weinig reacties achtergelaten bij dit recept. Als je dit recept dus eens hebt geprobeerd, laat me dan weten of de wafels lekker waren!


Macarons zijn populair, Piet Huysentruyt is populair, ik had kunnen denken dat dit artikeltje dus heel veel lezers ging trekken. Wel jammer dat ik geen gelukt macaronrecept heb kunnen delen, dus voel ik mij een beetje schuldig dat dit artikel net zo hoog scoort. En wat ’t nog erger maakt, is dat ’t niet eens Piet (zijn recept) zijn fout is. Ik had ’t recept verkeerd geïnterpreteerd. En ondanks dat ik dat ook vermeld in mijn artikeltje, is er laatst zelfs een artikeltje geschreven over mijn experiment op www.piethuysentruyt.com waarin beschreven wordt wat ik fout deed! Oeps! Nu vrees ik dat ik’t nooit meer goed kan maken. Sorry, Piet!


2: Bakpoeder, natriumbicarbonaat of zelfrijzende bloem?

Dit is het oudste artikel in de top 10 van meest gelezen blogposts. Het is dan ook een van de eerste dingen die je je gaat afvragen als je wat fanatieker gaat bakken. De ene keer wordt er bakpoeder gebruikt, de ander keer baksoda en soms zelfs de 2 door elkaar. Je zou voor minder eens wat googlen op de twee ingrediënten en op de Koekjeshoek terechtkomen ;-) Nee, eigenlijk is google niet de grote bron van bezoekers, dit artikeltje wordt blijkbaar op veel fora aangeraden als advies als iemand ’t niet meer (of beter: nog niet) snapt. Heel vleiend eigenlijk, dankje forummers, om mijn blogje aan te raden J

Wow, dit is echt de grote winnaar! Dit artikel is meer dan 3 keer zoveel bezocht als het artikel over bakpoeder en natriumbicarbonaat, dus ik denk dat deze nooit meer van zijn eerste plek af gaat. Toen ik dit artikel schreef, waren cake pops nog vrij nieuw en vond ik op geen enkele Nederlandstalige site een goede uitleg. Zelfs op Engelstalige sites was ’t niet gemakkelijk, maar uiteindelijk vond ik toch hoe ik deze schattige lekkernijen moest maken en net door’t gebrek aan ander, werd ’t een succes. Een echte cake pops expert zou ik mezelf niet noemen, maar het is wel leuk dat dit mijn meest gelezen artikel is, ik ben er best wel trots op!


En hier nog eens het volledige overzichtje. Wat denken jullie van deze top 10? Vinden jullie de meest populaire artikeltjes ook de leukste of staan er toch wel verrassingen tussen? 

0 reacties:

Een reactie posten