/*

26 juli 2012

Recept: supersnelle key lime pie

P1140171

Key lime pie is een heel bekende taart in Amerika, maar ik denk dat hij hier minder gekend is. Het is een taart oorspronkelijk uit Florida Keys, vandaar de “keys” in de naam. Kenmerken van de key lime pie zijn dat hij gemaakt wordt met limoenen, gecondenseerde melk en een kruimeldeeg bodem. Er bestaan verschillende varianten van recepten voor deze taart, maar ik koos een heel gemakkelijke, die je echt supersnel kan klaarmaken. De koekjeskorst maken duurt misschien nog het langst van alles!

 

Ingrediënten:

200 gram droge koekjes zoals mariabiscuitjes of petit beurre koekje

125 – 150 gram boter

2 blikjes gecondenseerde melk (van ongeveer 300ml elk)

3 limoenen

3 eiwitten

2 eetlepels suiker

Zo ga je te werk:

1. Bedek een springvorm van ongeveer 24cm doorsnede met wat bakpapier op de bodem.

2. Verkruimel de koekjes in een blender, met de hand of door ze kapot te slaan met een deegrol.

3. Smelt de boter in een pannetje op het vuur of door het kort op een lage wattage in de microgolfoven. Zorg dat de boter niet bruin wordt.keylimepie

4. Vermeng de gesmolten boter met de koekjeskruimels. Afhankelijk van de droogheid van de koekjes zal je meer of minder boter moeten toevoegen. Het is de bedoeling dat je een licht vochtige massa hebt die goed aan elkaar blijft plakken als je het samenduwt.

5. Bedek de bodem en de rand van je springvorm met het kruimeldeeg, duw goed aan.

keylimepie1-001

6. Rasp de limoenen en pers hun sap uit.

7. Klop de gecondenseerde melk samen met het limoensap luchtig. Giet het in je springvorm uit boven op de bodem.

keylimepie2

8. Klop de eiwitten samen met de suiker op totdat het stijf is. Verdeel het over de gecondenseerde melk als afdekking van de taart.

9. Bak de taart voor 10 min in een oven aan 180°C. Dit zal vooral het eiwit wat kleuren.

10. Strooi na het bakken onmiddellijk met de limoenrasp. Laat de taart afkoelen en laat enkele uren in de koelkast staan voor het serveren. Deze taart kan je in de koelkast maximum 3 dagen bewaren.

Smakelijk!

0 reacties:

Een reactie plaatsen