/*

13 juli 2012

Recept: Mojito Cupcakes

DSC_0544

Mojito’s zijn waarschijnlijk de meest populaire cocktails, en een mooie inspiratie voor een dessert dus. Vorig jaar deelde ik al een recept voor een mojitotaart met jullie (een echte aanrader, trouwens, nog altijd één van mijn favoriete desserten), maar vorige week maakte ik deze mojito cupcakes. Ik heb het recept zelf samengesteld, op basis van een citroencupcakerecept. Er zitten veel smaken in deze éne cupcake, dus hou ik de frosting graag eenvoudig, zoals een gewone vanille of meringue frosting. Maar een plukje munt erop maakt het pas helemaal af ;-)

 

Ingrediënten (ongeveer 24 cupcakes):

200 gram boter (kamertemperatuur)

200 gram rietsuiker

2 eieren

200 gram bloem + 4 gram bakpoeder (of 200 gram zelfrijzende bloem)

2 eetlepels melk

een 20-tal muntblaadjes (ongeveer 3 gram)

2 theelepel witte rum

3 theelepels limoensap (of de rasp van 2 limoenen, wat beter is, maar ik niet in huis had)

Mojitocupcakes

Zo ga je te werk:

1. Klop de boter en de rietsuiker tot alles goed vermengd en zacht is.

2. Voeg de eieren één voor één toe en klop telkens tot alles goed vermengd is. Het kan dat het beslag wat gaat schiften, maar dat komt straks wel in orde.

3. Meng de bloem en de bakpoeder onder elkaar. Voeg een eerste helft bloem toe aan het beslag en meng tot alles homogeen is. Voeg dan één eetlepel melk toe en vermeng opnieuw. Herhaal voor de overgebleven bloem en melk.

Mojitocupcakes1

4. Was de munt en droog goed af, verscheur dan de blaadjes in kleine stukjes en strooi in het beslag. Voeg het limoensap (of –rasp) en de rum toe.

5. Schep het beslag in cupcakevormpjes, vul ze voor ongeveer 2/3e. Bak in een oven voor 15 à 20 minuten in een oven aan 170°C tot ze lichtbruin zijn.

6. Haal de cupcakes onmiddellijk uit de cupcakepan na het bakken en laat ze afkoelen op een rooster. Versier ze met vanille frosting of een andere frosting naar keuze.

Smakelijk!

0 reacties:

Een reactie posten