/*

18 juni 2012

Ik ga op reis en ik neem mee…

DSC_0491-001

Vrijdag vertrek ik op reis. In Zuid-Frankrijk hebben mijn lief, ik en een paar vrienden een huisje gehuurd voor een week. We gaan er van de natuur genieten, in’t zonnetje aan’t zwembad liggen, barbecueën en ik, ik ga misschien wel tussendoor eventjes iets bakken. En in dat geval heb ik alvast een selectie gemaakt van Koekjeshoek recepten die vakantiekeuken-proof zijn: geen elektrische klopper of ander speciaal materiaal nodig, niet te veel verschillende ingrediënten. En ik ga nog de juiste hoeveelheden ter plekke een beetje moeten gokken (ik verwacht niet dat er een weegschaal is), dus dat mag ook niet te moeilijk zijn.

 

Perenflapjes met chocolade

 

Voor deze perenflapjes heb je nodig: bladerdeeg, pure chocolade, boter, peer, ei en een eetlepel suiker. Ik weet wel niet of ik zo’n zin ga hebben in peer bij dit zomers weer, dus misschien probeer ik dit wel eens met aardbeien of kersen in combinatie met witte chocolade.

 

 

Laagjeskoek van banaan en chocolade

Oh, hier heb ik al zo’n zin in om dit nog eens te maken! Je hebt er bananen voor nodig,  wat room, pure chocolade, bloemsuiker, speculooskoekjes en een half zakje puddingpoeder. Met dit gerecht ga ik misschien ook nog wel willen variëren: witte chocolade, andere koekjes,… We zien wel.

 

 

Rice crispies koekjes

Bij dit recept zijn de schattingen van de hoeveelheid van ingrediënten misschien niet zo gemakkelijk te maken. Maar, deze koekjes hoeven niet de oven in en dus kan je direct zijn of de structuur goed zit of er toch nog misschien van ‘t één of’t ander bij moet. Je hebt rice crispies (maar een beetje, dus gebruik de rest van de doos voor ontbijt), marshmallows, chocolade en een klein beetje boter nodig.

 

Ontbijtpannenkoek

Gemakkelijk te schatten ingrediënten en gewoon superleuk om een laat vakantie-ontbijt mee af te sluiten: pancakes!

Dit recept is met appel en kaneel, maar die kan je zeker ook weglaten (en eventueel wat vanillesuiker toevoegen). Een kilogram zelfrijzende bloem kopen om maar 150 gram te gebruiken is misschien wel wat overdreven, maar daar vinden wel wel iets op.

Tip: 150 gram bloem is +/- één cup of 240ml.

 

Brownie of chocolademoelleux

P1110681

Deze twee zijn een beetje een risico, want zonder een weegschaal iets in de oven bakken kan vreemde resultaten geven. Maar toch neem ik deze recepten ook graag mee, gewoon omdat ze zo lekker zijn en misschien nog wel lukken. Ze hebben in ieder geval geen elektrische klopper nodig en kunnen zelfs met een vork luchtig genoeg geklopt worden. Voor de moelleux hoef je trouwens geen speciale ovenvormpjes mee te nemen, je kan ze ook in een koffietas in de oven bakken. Valt ‘t jullie ook zo op dat ik zo veel voor chocolade heb gekozen?

 

Ik ben benieuwd of ik één van deze recepten ook effectief ga bakken en of mijn reisgenootjes mij niet voor zot gaan verklaren. :-) Wat denken jullie, bakken op vakantie: gewoon leuk of toch wat overdreven?

0 reacties:

Een reactie posten