/*

24 mei 2012

Recept: Pistachio biscotti

1-DSC_0548

Biscotti zijn koekjes van Italiaanse oorsprong die twee keer gebakken worden: eerst als een plat deeg en dan als individuele koekjes. Op deze manier worden ze heel droog en knapperig en konden ze ook vroeger lang bewaard worden. Vaak zijn ze zo hard, dat ze geserveerd worden met een drankje waarin je dan je biscotti kan dippen. Deze chocolade pistachio biscotti zijn een variant op de meer traditionele biscotti met amandelen en zijn ook minder droog, het is dus niet nodig om ze ergens in te dippen. Ik vond ze lekkerder een dag later dan versgebakken en ze werden volledig goedgekeurd op een uitstapje met vrienden vorig weekend.

1-DSC_0552

Ingrediënten:

275 gram bloem

55 gram cacaopoeder

6 gram baking soda (ook wel natriumbicarbonaat of zuiveringszout genoemd)

2 gram zout

65 gram boter (kamertemperatuur)

170 g suiker

2 eieren

140 gram gepelde pistachenoten

80 gram chocoladedruppels

Zo ga je te werk:

1. Meng de bloem, cacaopoeder, baking soda en zout in een mengkom.

2. Klop in een andere kom de boter samen met de suiker licht en luchtig.

3. Voeg de eieren toe en klop totdat deze goed zijn opgenomen.

4. Voeg de bloem, pistachenoten en chocoladedruppels toe en roer (eventueel met een houten lepel) totdat je een stevig deeg hebt. Als het te moeilijk gaat, kan je het ook met de hand mengen en kneden.

5. Vorm het deeg in een afgeronde balk, een beetje zoals een heel lang en smal brood (ongeveer 30 op 10cm) en leg het op een met bakpapier bedekte bakplaat. Bak voor 25 min in een oven aan 175°C, tot het steviger is geworden.

1-pistache_biscotti

6.Neem het deeg uit de oven en laat 5min afkoelen. Verlaag de oventemperatuur naar 150°C.

7. Snij het deeg met een scherp mes in lange sneden en leg ze op hun zij terug op het bakpapier. Bak opnieuw voor ongeveer 15 minuten, tot ze knapperig zijn aan de buitenkant en gebakken, maar nog wat zachter in het centrum.

Smakelijk!

0 reacties:

Een reactie posten