/*

11 mei 2012

Recept: munt-limoen cupcake

1-P1120211
Vorig weekend besloot ik zelf eens wat meer met de smaken in een cupcake te experimenteren. Ik hou wel van frisse cupcakes, met bijvoorbeeld een zurige citroensmaak en dat leek mij ook ideaal bij de cuberdon boterroom die ik wou maken. Helaas waren er geen verse citroenen meer in huis, maar wel.. limoenen! Denkend aan een mojito wou ik een gewone limoencupcake nog een tikkeltje extra geven door er munt aan toe te voegen. En toevallig had ik ook wel muntsiroop in huis. Ik wist op voorhand niet hoe hard je de munt ging proeven eenmaal de cupcakes gebakken waren, maar achteraf gezien (geproefd) vond ik de verhouding limoen-munt heel goed. Deze ga ik zeker nog eens vaker maken!


Ingrediënten (voor 24 cupcakes):
200 gram boter (kamertemperatuur)
200 gram suiker
geraspte schil van 2 limoenen (of eventueel citroenen)
3 eieren
1 theelepel muntsiroop
200 gram zelfrijzende bloem


Zo ga je te werk (20min bereiding, 20 min bakken):
1.  Doe de suiker, boter en citroenrasp in een mengkom en mix op hoge snelheid tot de massa licht en luchtig is.
2. Voeg de eieren een per een toe en mix telkens tot het ei volledig opgenomen is.
1-limoencupcake
3. Voeg de helft van de bloem toe en meng op lagere snelheid tot de massa goed gemengd is. Voeg nu eventueel de muntsiroop toe.
4. Voeg de overig bloem toe en klop op matige snelheid tot de bloem goed vermengd is met het beslag. Klop daarna nog 5 minuten op hoge snelheid om het beslag goed luchtig te maken.
5. Verdeel het beslag in cupcakevormpjes, vul ze voor ongeveer 2/3e. Bak in een oven aan 170°C voor ongeveer 20 minuten. Controleer of de cupcakes klaar zijn door er met een tandenstoker of prikker in te prikken: er mogen enkel kruimel aan hangen, geen beslag!


Smakelijk!

0 reacties:

Een reactie posten