/*

28 mei 2012

Mijn top 5 van zomerse fruitrecepten

DSC_0064Omdat het té heet is om een nieuwe, lange tekst te typen achter mijn computer, maar ook om je oven aan te zetten, vandaag een overzichtje van lekker zomerse, fruitige receptjes die al eens op Koekjeshoek verschenen en waarvoor je geen oven nodig hebt!

 

5. Kiwilolly’s met een laagje chocolade

Op nummer 5 deze super gemakkelijk te maken kiwilolly’s met een laagje chocolade. Alhoewel chocolade natuurlijk superlekker is, kan ik er toch niet zo super van genieten op een warme dag als vandaag. Liever wat meer fruit en wat minder chocolade, vandaar maar de 5e plaats. Maar nogsteeds een aanrader natuurlijk!

4. Fruit op de BBQ

Vrijdag hoorde ik in het nieuws dat supermarkten een stormloop op barbecuevlees verwachtten in het weekend, dus waarschijnlijk zijn er velen onder jullie die de barbecue al buiten hebben staan. Een leuke afsluiter van een barbecue-maaltijd is je dessert klaarmaken op de barbecue zelf. Hier vind je maar liefst 3 receptjes terug!

3. Banaan-sinaasappel milkshake

Maar wie echt verfrissing wilt, grijpt natuurlijk vaak naar ijsjes en milkshakes. Deze banaan-sinaasappel milkshake heeft een tikkeltje extra in vergelijking met de “één smaak” milkshakes die je vaak kan kopen op straat.

2. Aardbeien waterijsjes

Maar mijn persoonlijke favoriet voor een superwarme dag zijn waterijsjes gemaakt van vers fruit! De smaak is veel intenser dan waterijsjes op basis van vruchtensappen of.. die uit de supermarkt. Ik denk dat deze aardbeienijsjes bij velen in de smaak zullen vallen!

1. Kiwi waterijsjes

En opnieuw een waterijsje, maar met een minder voor de hand liggende smaak: kiwi-limoen. De combinatie van kiwi’s en limoen zorgt voor een meer zurige dan zoete smaak. Mijn persoonlijke favoriet!

Dit zijn dus mijn favorieten, maar wat snoepen jullie het liefst op een warme zomerse dag?

0 reacties:

Een reactie posten