/*

13 april 2012

Recept: Cupcake for two!

1-P1110578-001Ik las een aantal maanden geleden een recept voor een “cake in a cup”, of “cake in a mug”, waarbij dat je in één grote koffietas al je ingrediënten mengt, je tas in de microgolfoven steekt en.. 3 minuten later is je cupcake klaar! Maar.. ik vond die cupcake nu eens écht niet lekker. Cake in de microgolfoven, het geeft nooit dezelfde structuur, textuur en smaak als in de oven. Ik vond het maar niks en besloot het ook nooit meer te proberen. Maar nu had ik deze week wel eens zin een cupcake, maar zonder er direct een stuk of 10-12 te maken. Ik had er liever gewoon, 2 kleine.. voor mijn vriend en ik.. als dessert.

En dus besloot ik een vanille cupcake recept aan te passen om zo een kleine hoeveelheid te maken. Een uurtje later (was ook nog eens vergeten mijn oven voor te verwarmen) bleek mijn experiment geslaagd! Het is misschien niet zo snel als een microgolfcakeje, maar in ieder geval véél lekkerder!


Dit zijn de ingrediënten die ik gebruikte (voor 2 cupcakes):
20 gram boter (gesmolten, maar niet meer warm)
40 gram fijne suiker
1 ei (kamertemperatuur)
1/4 theelepel vanille-extract (of vervang een deeltje van je suiker door 1 zakje vanillesuiker)
70 gram zelfrijzende bloem (of gewone, met 2 gram bakpoeder)
25 ml melk


Zo ging ik te werk:
1. Smelt de boter, laat eventueel even afkoelen en klop samen met de suiker op in een klein kommetje. Het opkloppen kan gewoon met een handgarde.
2. Voeg het ei en het vanille-extract toe en klop tot alles is opgenomen.
3. Voeg de helft van de bloem toe en klop opnieuw tot alles goed vermengd is. Voeg de melk toe, klop opnieuw en voeg tot slot nog eens de helft van de bloem toe.
4. Je beslag is klaar, nu kan je het dus gaan bakken. Mij leek het wel leuk om het in een koffietas te bakken, maar ik heb wel de indruk dat het hierdoor ook langer in de oven heeft moeten staan. Je kan het dus ook gewoon in een cupcakevormpje doen.
5. Ik bakte de cupcakes ongeveer 30min op 175°C, maar controleer dus zeker de kleur en gaarheid van je cake (met een tandenstoker: geen deeg, wel kruimels) en wees niet bang om de cakejes langer te laten staan en gewoon te wachten.


Smakelijk! En succes ;-)

0 reacties:

Een reactie posten