/*

23 april 2012

Mix of niks? Kokosmakronen van Custers

1-P1110481-001

Deze makronenmix kocht ik online, bij debakwinkel.nl voor zo een 3,20€. De mix trok mijn aandacht omdat het eens wat anders is dan alle cake, cupcake en wafelmixen die je gewoonlijk in de supermarkt vind. Na een tijdje in mijn kast gelegen te hebben, haalde ik hem weer tevoorschijn toen ik gevraagd werd voor mijn familie op weekend wat zelfgebakken lekkernijen mee te nemen. Op hoop van goede zegen, want als deze niet lekker bleken te zijn, ging ik misschien wel in tijdsnood geraken om nog iets anders te maken. Benieuwd wat mijn beoordeling was van deze mix? Lees dan zeker verder…

 

Wat staat er op de verpakking?

De verpakking van deze mix is nogal sober. Hij beperkt zich tot het strikt noodzakelijke: wat tekst die de producent, ingrediënten en vooral de werkwijze aangeeft. Het is dus geen verpakkingen die je aanspreekt of je overtuigt.

Wat zit er in?

Ook hier geen verrassingen, maar what you see is what you get: een pak van 500 gram kokosmakronenmix. Deze bestaat voornamelijk uit suiker, gemalen kokos, eiwit in poedervorm en gedroogde glucose, met wat stabilisatoren, bindmiddel en aroma’s.

1-P1110482

Dit moet je zelf nog toevoegen:

Aan deze mix hoef je enkel 125 ml kokend water toe te voegen. Heel handig dus voor zij die nooit wat ingrediënten in huis hebben, of voor een noodgeval bij snoepliefhebbers ;-)

Hoe maak je het klaar?

Als je maar één ingrediënt hoeft toe te voegen, spreekt het voor zich dat de bereidingswijze niet al te veel stappen bevat. Je hoeft enkel de mix te mengen met het kokend water en dan 15 minuten te wachten en.. je beslag is klaar! Je kan het beslag dan gewoon met twee lepels (of een ijsschep) op je bakplaat scheppen, maar spuiten met een gekartelde spuitmond maakt de makronen eens zo feestelijk!

Hoe is de omschrijving van de werkwijze?

Je kan je natuurlijk afvragen hoe uitgebreid instructies kunnen zijn als je alleen maar twee ingrediënten (de mix en het water) met elkaar moet mengen. Maar toch heb ik het gevoel dat dit hier iets uitgebreider had gekund. Met wat tips voor het opspuiten, de ideale grootte of een tekeningetje.

1-makronen_mix

Van welke ingrediënten en werk bespaar je jezelf?

Eigenlijk is het maken van kokosmakronen niet zo veel werk: je moet eiwitten samen met suiker opwarmen tot 37°C, dan vloeibare glucose toevoegen en later wat bloem en maïszetmeel onder mengen. Het werk is dus niet zo heel veel, maar.. je moet wel aan die vloeibare glucose geraken, want dat verkopen ze niet overal zomaar.

Hoe is het eindresultaat?

Deze kokosmakronen kwamen supermooi de oven uit. Ze zagen er nog als mooi gespoten torentjes uit en hadden een mooi bruin kleurtje. Ook de smaak van deze makronen zit helemaal goed: wat krokant langs buiten, maar lekker smeuïg vanbinnen. Nu ik er over schrijf, heb ik er opnieuw helemaal zin in. Op het familieweekend werden deze makronen toevallig op hetzelfde moment geserveerd als makronen uit de supermarkt.. en ja, de zelfgebakken versie won in de smaaktest!

1-P1110494

Zou ik deze mix opnieuw kopen of aanraden?
Een mix waar je alleen water bij moet doen, gemakkelijk klaar te maken en nog met een superresultaat ook… deze mix zou ik zéker aanraden! Hoewel je misschien niet direct de trots heb die je zou hebben als je het hélemaal zelfgemaakt hebt, is het gewoon heel gemakkelijk om deze koekjes te maken, bakken en te genieten van de geur in je keuken en de smaak in je mond. Toch ben ik niet helemaal zeker of ik deze mix nog veel opnieuw zou kopen, net omdat ik het niet zo erg vind om wat meer werk te steken in het maken van het beslag. Maar misschien moet ik toch nog eentje bestellen, om in de kast te bewaren.. tot er zich een noodgeval aandient ;-)

Waar kopen?

Deze mix is niet van een groot supermarktmerk, maar je kan hem wel vinden in verschillende (Nederlandse) bakwebshops, zoals onder andere: Kookwinkel Bianca Bonte en De Bakwinkel.

0 reacties:

Een reactie posten