/*

06 april 2012

Recept: Snickerdoodle cupcakes

Deze cupcakes zijn naar een koekje vernoemd, de snickerdoodle. Nu heb ik nog nooit van een snickerdoodle gehoord, maar het internet leerde mij dat dat een kaneel-suiker koekje is. Dat leek mij wel lekker, en overhaalde mij om dit cupcakerecept van Martha Stewart eens uit te proberen. Ik maakte cupcakes als bevoorrading van een familieweekendje dit weekend en ik weet dat haar recepten altijd een grote hoeveelheid opleveren. Ik had in mijn haast wel niet genoeg fijne suiker in huis, dus verving ik de helft van de suiker maar door rietsuiker, wat ook een super resultaat opleverde, misschien ga ik dat maar vaker doen. Ingrediënten: (voor ongeveer 35 cupcakes)
430 gram bloem
15 gram bakpoeder (of één zakje)
4 gram zout
6 gram kaneel (en wat extra om te bestrooien)
225 gram boter (kamertemperatuur)
150 gram suiker (en wat extra om te bestrooien)
4 eieren (kamertemperatuur)
2 theelepels vanille-extract (of twee zakjes vanillesuiker, verminder dan de 150gram suiker met deze hoeveelheid)
300 ml melk (kamertemperatuur)


Zo ga je te werk:
1. Meng in een beslagkom de bloem, bakpoeder, zout en het kaneel.
2. Klop de boter samen met het suiker licht en luchtig op hoge snelheid, dit mag echt wel eventjes duren, je ziet normaal de kleur van de boter wat lichter worden.
2. Voeg de eieren één voor één toe en klop tussendoor telkens tot het ei volledig is opgenomen.
3. Voeg het vanille-extract toe en klop opnieuw tot alles is opgenomen.
4. Voeg 1/3e van het bloemmengsel toe, klop nu op een lagere snelheid. Voeg dan de helft van de melk toe, herhaal zo met de bloem en de melk tot alles opgenomen is.
5. Klop tot slot nog 5minuten op hoge snelheid.
6. Verdeel het beslag in cupcakevormpjes, vul elk vormpje voor ongeveer 3/4e. Bak in een oven aan 175°C voor ongeveer 20 minuten. Controleer of de cupcakes klaar zijn door er met een tandenstoker in te prikken. Er mag geen beslag aanzitten, hooguit enkele kruimels.
7. Werk de cupcakes af met wat frosting (ik gebruikte deze boterroom) en bestrooi eventueel met wat kaneel en suiker voor een extra sierlijke toets.


Smakelijk!

0 reacties:

Een reactie posten