/*

11 april 2012

De zoete Amerikaanse feestdagen van de maand April

1-P1100625-003
Bijna een jaar geleden schreef ik voor het eerst over de zoete Amerikaanse feestdagen. Sindsdien heb ik elke maand een artikeltje geschreven over de feestmaanden in die maand en wat de gerechtjes dan precies waren, want.. voor mij zaten er ontzettend veel onbekenden tussen. Deze maand is dus de laatste in de reeks, maar daarom niet minder lekker!


3 april: Chocolate Mousse Day
Chocolademousse is een klassieker die iedereen vaak wel lust. Ik ben zelf wel niet zo een supergrote fan, na járen er van te smullen, smaakt het mij niet meer zo. Het heeft iets te maken met de smaak van melkchocolade, opeens vond ik dat die een rare nasmaak heeft en het is nooit meer weggegaan, tot nu toe dan toch. Wat ik wel nog lust, is een chocomousse van witte chocolade.


7 april: Coffee Cake Day
Coffee Cake kan twee dingen zijn, leert wikipedia mij. Het kan een cake zijn die je bij je koffie drinkt – nogal saai è? – of een cake met een koffiesmaak. En ondanks dat ik geen koffie drink (nu ga ik als nogal een moeilijke klinken), zou ik toch voor dat tweede kiezen. Deze koffiecake met een topping van noten ziet er mij in ieder geval héél lekker uit voor de koffieliefhebbers onder jullie.


9 april: Chinese Almond Cookie Day
Vreemd om dit in de lijst van Amerikaanse zoete feestdagen te zien: een Chinees koekje! Ik heb dit koekje nog nooit gegeten, maar het schijnt het bekendste en meest gegeten koekje uit China te zijn. Het lijkt nogal erg op een amandel zandkoekje, maar om zeker te zijn of het ook hetzelfde smaakt, zal ik toch eens een recept moeten uitproberen, dit bijvoorbeeld.


10 april: Cinnamon Crescent Day
Opnieuw een gerecht waarvan de naam geen belletje doet rinkelen, maar als ik naar de foto’s kijk, dan lijkt dit wel erg hard op een croissant! Maar dan met een kaneelvulling en.. een ander deeg. Want het deeg is geen bladerdeeg, het lijkt me eerder een soort sandwichdeeg. Klinkt het je lekker en heb je even tijd om te wachten tot je deeg rijst? Dan lijkt dit me een ideaal recept.


13 april: Peach Cobbler Day
Met deze feestdag begon het allemaal, zo ongeveer een jaar geleden. Toen omschreef ik dit voor mij totaal onbekend klinkend gerecht zo:
“Een gerecht waar een vulling (zoet of hartig) in een bakvorm gedaan wordt en dan bedekt met een soort gebak. Het bekendste voorbeeld is wellicht de crumble: fruit in een grote bakvorm met daarbovenop en crumble deeg.”
Op deze superleuk uitziende blog vind je een recept voor 2 kleine peach cobblers, die zijn er niet alleen superlekker, maar ook very cute uit ;-)


20 april: Pineapple Upside-Down Cake Day
Een ondersteboven cake, het klinkt misschien specialer dan het is. Voor je beslag in je cakevorm doet, bedek je de bodem van je vorm met wat fruit – in dit geval dus ananas – die later de garnering van je cake zal zijn. Daarna vul je de cakevorm gewoon met je beslag, bak je dit allemaal en dan.. moment suprême.. draai je je cake om zodat het fruit van beneden allemaal bovenop je cake ligt! Deze ziet me er alvast heel smakelijk uit!


23 april: Cherry Cheesecake Day
Cheesecake met kersen, moet ik nog iets meer zeggen? Hmm, misschien niet, want de foto’s op deze blog zeggen het allemaal… heeerlijk! Van zo een aanblik wil ik dus direct in de keuken springen en beginnen bakken. Alleen moet ik dan wel op zoek gaan naar een blik “kersentaartvulling”. Iemand een idee waar ik dat vind? Ik zie het vaak in Nederlandse recepten, maar in de Vlaamse supermarkt ben ik het nog nooit tegengekomen.


28 april: Blueberry Pie Day
Opnieuw een taart die weinig uitleg nodig heeft: een taart met bosbessenvulling. Maar als je toch meer moet weten om effectief aan de slag te kunnen, dan krijg je hier in onderstaande video een uitgebreide uitleg:
30 april: Oatmeal Cookie Day
En tot slot: het havermout koekje. Dit is eigenlijk iets dat al een tijdje op mijn ‘to do’ lijstje staat, maar dat er maar niet van komt. Opnieuw vond ik een website met práchtige foto’s, en een recept in het Nederlands nog ook.

0 reacties:

Een reactie posten