/*

18 april 2012

Als het eens tegenzit…

doet het altijd deugt om naar de mislukkingen van anderen te kijken! Het is toch altijd fijn om te zien dat je niet alleen bent.. of nog beter.. dat het nog erger kan. Maar nog leuker is, als dit opzoeken van andermans falen ook nog eens met een beetje humor gepaard gaat. Ik heb voor jullie twee van mijn favoriete “Cake humor” sites, die af en toe zo eens van pas komen om al dat gebak niet superserieus te nemen en eens goed te lachen!

Cake Wrecks!

Lachen met andermans leed, het is misschien niet zo heel mooi. Maar als van de hand van een professionele bakker komt, die nog geld durft te vragen voor zijn mislukking ook, dan is het wel wat toegestaan, toch?

Op Cake Wrecks vindt je een verzameling van zulke baksels, die ja, ook nog verkocht werden! Laat je wel niet door de titel misleiden: meestal zijn de cakes geen wrakken of echt slecht gemaakt. Het zijn eerder onbedoeld grappige, zielige, enge of ongepaste cakes en om die reden dan weer grappig. Dit varieert van schrijffouten, over communicatiefouten tot gewoon.. een beetje vreemd uitgevoerd. Hieronder heb ik een kleine selectie gemaakt van foto’s die ik grappig vond, maar ga zeker ook eens op de website zelf kijken, soms is de tekst erbij nóg grappiger.

My drunk kitchen

Deze tweede '”must see” tip is eigenlijk geen website, maar een YouTube-kanaal. Het concept zal misschien een beetje vreemd vinden, maar verrassend genoeg vind ik het van tijd tot tijd echt leuk om naar te kijken en goed mee te lachen (of te denken “Ah, dat moet ik misschien wat beter uitleggen in een recept!”). Wat het concept dan wel is? Wel, heel eenvoudig! Hanna (of op YouTube ook wel Harpo) heeft zin om iets klaar te maken, zoekt met Google een random recept, neemt wat alcohol bij de hand.. véél alcohol en begint te koken.

Zoals ik al zei, het concept klinkt nogal raar, maar echt.. je moet eens kijken! Hieronder heb ik het filmpje geplaatst dat ik als eerste zag, en dus bleef kijken. Meestal kijk ik naar de video’s waar ze in bakt, maar ze heeft veel meer gewone kookvideo’s.

Ik vind dat de uitspraken die ze doet in haar dronken buien echt het grappigste zijn van het hele filmpje, zoals deze bijvoorbeeld:

"Baking, to me, sounds like how parenting must be. First, you have to create it, which is messy. Then, you have to watch it grow in the oven. And then you have to eat it . . . and that could taste really bad." (Uit America Day Pie Cakes)

Maar voor de andere grappige uitspraken moet je écht kijken.. want die zijn alleen maar grappig met de beelden erbij ;-)

0 reacties:

Een reactie posten