/*

16 maart 2012

#wijvenweek: Zelfcensuur

Vandaag doe ik het een beetje anders, vandaag geen recept, maar een bijdrage aan de "wijvenweek". Nu bestaat de kans dat je niet weet wat dit is. Ik wist dit tot maandag ook niet. Maar de wijvenweek is een initiatief van 2 Vlaamse blogsters. In 2008, toen er nog blog awards werden uitgereikt, werd er de opmerking gemaakt "dat het allemaal wijvenblogs waren de plak zwaaiden". Zij vonden dat het met wijvengehalte nog wel mee viel en beslisten om eens een week lang te tonen hoe zo een echte wijvenblog er dan uit zou zijn. En dit jaar, doen ze dit nog eens opnieuw. En dit is het thema van de week:
"Want wat wij allemaal (ja, ook u daar) schrijven op blogs, dat is gewoonlijk de meest glamoureuze kant van het leven. We moeten daar geen doekjes om winden: onze perfecte en fotogenieke kinders, ons fantastisch stijlgevoel, onze semi-professioneel zelfmaakspul en ons als een geoliede motor lopend gezin, dat zijn onze onderwerpen. Behalve tijdens deze wijvenweek. Deze week doen we het anders. " Elke dag heeft een ander thema en omdat ik dat van vandaag het meest toepasselijk vond, namelijk "zelfcensuur". Ik laat vaak aan jullie de lekkere en goed gelukte recepten zien. Maar, jaja, zelf bij mij komt het soms voor dat een recept niet helemaal lukt, niet zo lekker is of gewoon gigantisch aanbrandt. Vandaag mogen jullie een kijkje nemen in de foto-collectie die Koekjeshoek niét haalde dit jaar.
Rijsttaart, een béétje aangebrand, maar vooral: helemaal niet lekker!


Cake-in-a-cup, ziet er nog wel ok uit, maar de textuur is heel vreemd en opnieuw, het was helemaal niet lekker. Maar dat kan er ook aan gelegen hebben dat ik zonnebloemolie gebruikt heb, en pas achteraf merkte dat ik dat niet lekker vind in gebak.
Chocomelk met stevia en water: echt helemaal niet lekker!
Chocomousse, op zich niks mis mee, maar wat is het moeilijk om hier een aantrekkelijke foto van te maken! 
Dit is een échte mislukking: pompoen cheesecake. Ik bakte hem in een springvorm die ik in een waterbak had geplaatst. Dat zou helpen om de cheesecake niet te doen scheuren. Maar natuurlijk was mijn springvorm niet helemaal waterdicht en liep er dus water in de cake.. echt een complete fail. 
Maarja, de échte zelfcencuur begint eigenlijk al veel vroeger. Van sommige fails heb ik gewoon geen foto's getrokken. Want waarom zou je dat doen als je ze toch niet van plan bent om ze te delen?

Ga voor meer artikels die passen binnen de wijvenweek zeker ook eens kijken op www.wijvenblogs.be . Er zitten heel leuke dingetjes tussen :-)

0 reacties:

Een reactie posten