/*

09 maart 2012

Recept: Mascarpone Brownie

DSC_0234
Jullie hebben het misschien wel al door, brownies zijn mijn absolute lievelingsgebak. Omdat ik nog veel mascarpone in de frigo had staan, probeerde ik eens dit recept uit, waarbij mascarpone dus gebruikt wordt. Ik wist niet echt wat ik ervan moest verwachten, maar het is echt superlekker. Ondanks dat er geen bakpoeder of zelfrijzend bakmiddel in dit recept gebruikt wordt, is deze brownie lekker luchtig. Hij blijft nog altijd een superchocoladebom, maar hij komt niet zo zwaar aan. En wat ook nog heel leuk is aan dit recept: je hoeft zeker geen mixer in huis te hebben, met een gewone houten lepel of pannenlikker mengen en het lukt ook!

Ingrediënten
225 gram boter
85 gram pure chocolade, in stukjes
195 gram fijne suiker
50 gram cacao
140 gram mascarpone
3 eieren
2 theelepels vanille-extract
75 gram gewone bloem
1/4 theelepel zout


Zo ga je te werk
mascarpone_brownie
1. Smelt de boter en chocolade op een zacht vuurtje in een steelpannetje. Roer regelmatig.
2. Giet de gesmolten massa in een mengkom en meng er de suiker en cacao onder.
3. Voeg de mascarpone, de eieren en het vanille-extract toe en roer met een houten lepel tot alles goed gemengd is.
4. Voeg tot slot de bloem en het zout toe en schep het eronder tot het volledig is opgenomen.
5. Giet het mengsel in een bakvorm zodat het een hoogte heeft van 3 à 4cm en bak in een oven aan 165°C voor zo’n 45 tot 50min.
mascarpone_brownie1

0 reacties:

Een reactie plaatsen