/*

08 februari 2012

Valentijn: iets zoet voor je zoetje?

P1040557Nog minder dan een week en het is Valentijn! Zoals ik een paar post geleden al eens zei: ik vier normaalgezien niet echt Valentijn. Twee dagen voor Valentijn is het mijn verjaardag en dat vier ik liever dan “de liefdesfeestdag”. Liefde heeft geen feestdag nodig, dat moet elke dag gevierd worden! Vooral het commerciële cadeautjeskopen hoeft niet voor mij, maar wat ik helemaal niet erg vindt, is gewoon iets lekkers bakken. Elk excuus is daarvoor goed ;-) En voor deze gelegenheid ben ik eens gaan zoeken tussen alle recepten die al op Koekjeshoek gestaan hebben, naar ideetjes voor Valentijn.

Cake pops

DSC_0012_thumb[2]

Cake pops zijn gewoon zo cute en lief, dat ze zeker geschikt zijn voor Valentijn. Je kan ze wat meer bij het liefdesthema laten passen door ze rood van kleur te maken langs buiten of binnen (gebruik dan red velvet cake), door in plaats van bolletjes hartjes te kneden of door ze te besprenkelen met hartjes (bijvoorbeeld deze van Vahine).

Chocolade

Hét ingrediënt dat Valentijn typeert is toch wel chocolade. Onderstaande gerechten zitten bomvol met chocolade en zijn heerlijk om te eten én te delen.

Chocolademoelleux (een ideale afsluiter van een Valentijndiner)

DSC_0697-1

Chcoladeroomtruffels

P1030158

Chocoladefudge

P1030002

Cupcakes en suikerkoekjes

Cupcakes en suikerkoekjes zijn gewoon zo leuk omdat ze zo lekker gemakkelijk te personaliseren zijn. Een lekkere basis, wat gekleurde icing of suikerfondant, wat tijd en inspiratie, meer heb je niet nodig.

Chocolat Chip Cupcakes

P1080112-2

How to: Koekjes versieren met glazuur

royal_icing[6]

Gaan jullie Valentijn vieren? Met zoetigheid, cadeau’s of op nog een andere manier? Laat het mij weten :-)

0 reacties:

Een reactie posten