/*

27 februari 2012

Recept: Hazelnoot blondie

P1110085Ik heb het de laatste weken heel erg druk gehad en misschien hebben jullie al gemerkt dat er al een tijdje geen recept online is gekomen. Elke donderdag dacht ik “ik doe het morgen”, maar hetzelfde dacht ik dan ook op vrijdag.. en ook op zaterdag. Maar deze week probeer ik het goed te maken, met maar liefst 3 recepten! Vandaag de eerste: hazelnoot blondie. Een blondie is een niet-chocolade versie van een brownie. Nu denken jullie misschien '”waarom zou je het beste van een brownie achterwegen laten?”, maar dit recept (oorspronkelijk van Martha Stewart) is toch wel een enorme aanrader, vooral als je van hazelnoot houdt! Je kan kiezen of je met nutella (of een andere chocolade-hazelnoot pasta) werkt of, zoals ik, met een hazelnoot pralinépasta. Hazelnoot pralinépasta’s zijn misschien niet in veel winkels te verkrijgen, de mijne was van Callebaut en een cadeautje van een vriend. Pas wel op met het verhakken van je (gepelde) hazelnoten, ik deed de mijne in een blender en voor ik het goed en wel doorhad (ik was er met mijn hoofd blijkbaar niet goed bij) had ik hazelnootpoeder in plaats van stukjes, en dat maakt je blondie wat drogeren steviger dan de bedoeling is.

Ingrediënten (voor een brownie ter grootte van een A4 ongeveer)
290 gram bloem
2 eetlepels bakpoeder
1 theelepel zout
55 gram boter
200 gram lichtbruine (cassenade) suiker
2 eieren
1 theelepel vanille-extract (of 1 zakje vanillesuiker)
1 kopje/tas gehakte hazelnoten (ongeveer 80ml, zorg dat je ze niet te fijn vermaalt!)
1 goed volle eetlepel nutella of hazelnoot pralinépasta
blondie
Zo ga je te werk:
1. Meng de bloem het bakpoeder en de suiker onder elkaar in een kleine mengkom
2. Smelt de boter in een pannetje op een laag vuurtje of in enkele seconden in de microgolfoven.
3. Klop de lichtbruine suiker en eventueel vanillesuiker samen met de gesmolten boter op tot alles goed gemengd en luchtig is.
4. Voeg de eieren en eventueel vanille-extract toe en klop tot het volledig is opgenomen in het mengsel.
macarons_mix
5. Voeg nu de gehakte hazelnoten en de Nutella of hazelnoot pralinépasta toe en roer onder elkaar met een houten lepel of spatel.
6. Giet het mengsel in een met bakpapier bekleedde bakvorm en bak voor 25min in een oven aan 175°C. Laat afkoelen in de vorm.
7. Snij kleine stukjes van deze lekkernij, want ze valt wat zwaar. Maar wil je ze nog decadenter en lekkerder maken, smeer er dan nog wat extra Nutella bovenop! ;-)

0 reacties:

Een reactie posten