/*

15 februari 2012

Een supertip om suikerfondant terug zacht te maken

DSC_0178Suikerfondant of rolfondant kan bij het bewaren erg hard worden. Dit komt doordat de suikerfondant uitdroogt en kan je dus proberen voorkomen door de suikerfondant helemaal luchtdicht te verpakken. Maar mij lukt dat eerlijkgezegd niet altijd. De eerste keren dat ik mijn suikerfondant helemaal hard terug vond, probeerde ik het altijd nog te redden door het heel lang te kleden, maar ik kan je zeggen.. dat werkt dus niet. Tot iemand mij deze (korte) tip gaf.

 “Stop de harde suikerfondant een tiental seconden in de microgolfoven.”

De suikerfondant zal zacht en supergemakkelijk kneedbaar worden! Wees wel op je hoede, want ditskeer zal hij nog sneller hard worden. En echt héél snel, terwijl je er nog mee aan het werken bent snel. Ik zou dus niet aanraden om dit te doen met een grote hoeveelheid suikerfondant die je dan tot één lap uitrolt (zoals de foto hierboven), gebruik liever kleine hoeveelheden voor afwerking en decoratie die je snel klaar bent, en waarmee je geen gevaar loopt op scheuren tijdens het over je taart heen leggen.

Als je suikerfondant echt te droog is, kan het ook nodig zijn om een beetje water of crisco (een vet dat veel gebruikt wordt in combinatie met suikerfondant) te mengen met de suikerfondant voor of na het opwarmen in de microgolfoven.

0 reacties:

Een reactie posten