/*

13 februari 2012

Een 3D auto taart!

DSC_0074Mijn neefje Daan was vorige week 1 jaar geworden en op zijn verjaardagsfeestje gisteren kon een mooie, doch stoere taart natuurlijk niet ontbreken. En waarmee kan je een 1 jarig jongetje zoal plezieren? Ik dacht.. een speelgoedauto! Maar dan eentje om op te eten. Ik ben vrij tevreden over de taart en het feestbeest en zijn gasten vonden hem supermooi. Ik deel met jullie graag enkele foto’s van tijdens het maken van de taart en een woordje uitleg over hoe ik te werk ging. Het is eigenlijk gemakkelijker dan het er misschien uit ziet!

 

P1110106-1

Ik heb 4 dunne, rechthoekige plaatcakes (met room & boter) gebakken die de basis zouden vormen van de auto. Ik sneed ze op het zicht bij. De vorm hoeft niet helemaal perfect te zijn, je kan veel corrigeren met je boterroom. Maar hoe mooier je de cake kan vormen, hoe zekerder je bent van een mooie vorm na het afsmeren met boterroom.

P1110112

De lagen tussen de cake werd allemaal gevuld met eenzelfde boterroom. Het was een boterroom op basis van eierdooiers met een hazelnootpraliné smaak.

P1110117

Met dezelfde boterroom smeerde ik ook de buitenkant van de cake af. Ik probeerde een auto te krijgen met ronde vormen. Telkens ik een laag cake stapelde, bracht ik boterroom over de laag cake aan, stap voor stap in plaats van alles in één keer.

P1110130

De cake is volledig afgesmeerd! Nu volledig laten uitharden.

P1110134

Ik legde een grote lap suikerfondant over de volledige auto. Als je nog veel tijd hebt, kan je eigenlijk nu best wachten tot die lap wat harder geworden is, dan kan je alle versiering aanbrengen op een wat hardere ondergrond, en duw je niet telkens de suikerfondant (per ongeluk) in als je er een raam, deur of lamp op aan brengt.

P1110138

Al moest er aan een kant wat oplapwerk gebeuren omdat de suikerfondant een beetje te kort was. Maar niemand heeft dat gezien, want er kwam gelukkig nog wat versieren boven. De kleur op deze foto is trouwens heel vreemd, zo zag hij er niet echt uit.

P1110143

Tijdens het verder decoreren van de auto. Ik heb veel gesneden, even tegen de auto geplakt, er terug afgenomen, bijgesneden, weer tegen de auto gehouden enzoverder…

DSC_0077

En de auto is klaar!

P1110171

De auto tijdens het feestje, ik heb kleine stukjes gesneden want hij vulde enorm, maar iedereen vond dat hij heel lekker smaakte!

0 reacties:

Een reactie posten