/*

29 februari 2012

De nieuwe presentator van Goe Gebakken blogt ook!

Maak kennis met Wim Ballieu, de nieuwe presentator van Goe Gebakken. Vandaag is hij in de pers voorgesteld. Hij is een 29-jarige Gentenaar die tot een jaar geleden een eigen cateringzaak runde. Uit zijn biografie en kokscarrière komt niet echt een passie voor banket of patisserie naar voren, maar in het persbericht vertelt hij wel al dat hij sinds jongs af taarten bakt (met zelfgekweekte frambozen). Wim belooft dat al het gebak dat hij in Goe Gebakken klaarmaakt, aan 2 eisen voldoen: het moet lekker zijn en gemakkelijk te maken.Alhoewel ik uitkijk naar een nieuw gezicht, ben ik eerlijkgezegd ook wel wat teleurgesteld. Ik denk "pff, weer een man!". Zoveel televisiekoks zijn mannen, bijna alle tv koks zijn mannen! Sofie Dumont was de enige die dit kon doorbreken en nu is er opnieuw een man. Ik ben bang dat dit ook heel de "feel" van het programma gaat doorbreken, zie je deze man al verschijnen op een boek cover, onder koekjes die met bloemetjes versiert zijn? In De Standaard las ik deze morgen al dat ook het interieur veel mannelijker wordt: geen gordijntjes meer, geen gezelligheid, het wordt allemaal heel strak. En net dat retro, felle kleurtjes en gezelligheid vond ik nu eens "iets anders", iets fris en jong. Ik heb om de een of andere reden een heel "instant Jeroen Meus" gevoel bij Wim Ballieu, zeker ook met dat kapsel! Ik hoop dat hij zich toch kan bewijzen en zijn eigen feel en insteek kan vinden. 


Maar goed, het concept blijft op zich hetzelfde en ik kijk wel uit naar zijn recepten, zeker toen ik las dat hij het niet zo heeft voor het nauwkeurig afwegen van ingrediënten en meer op gevoel bakt. Ik vond veel van de recepten van Sofie Dumont iets te veel werk of ingewikkeld en dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Dus als hij nu Vlaanderen kan overtuigen dat bakken nóg gemakkelijker kan dan in de Goe Gebakken van Sofie Dumont, des te beter. 


En wat heb ik nu gevonden? Wim Ballieu blijkt een eigen blog te hebben! Waar trouwens geen woord over gerept wordt in de media. Ik vond hem via zijn twitter: @wimballieu . Zijn blog is http://rafgent.wordpress.com en hij blogt natuurlijk over eten! "Wat hij denkt, wat hij doet en wat hij leuk vindt". De blog bestaat nog maar een maand en er is dus nog niet zo veel gepost, maar het feit dat hij een blog heeft, vind ik al leuk. Ik heb zijn blog tussen mijn "te volgen" lijstje gezet en ben hem gaan volgen op twitter. Misschien kom ik zo een paar "sneak peekjes" tegen van Goe Gebakken?


Maar om echt te kunnen oordelen, zullen we maar afwachten tot de eerste uitzending van Goe Gebakken 3 zeker? Jammergenoeg is daar nog geen datum van bekend, anders had ik hem al in mijn agenda genoteerd!

Bron foto: VT4

0 reacties:

Een reactie posten