/*

22 februari 2012

De eerste Koekjeshoek "workshop"

Afgelopen weekend ging ik op weekend met 9 goede vriendinnen van me. Toen het weekendprogramma een paar weken op voorhand werd opgesteld, vroegen ze me of ik een "Koekjeshoek workshop" wou geven op zondag. Hoewel ik nog niet direct wist hoe ik de "workshop" zou invullen, vond ik het wel een leuk idee. Omdat cupcakes en cake pops het hipst zijn én ook nog genoeg werk zijn om met 10 vrouwen eventjes mee bezig te zijn, stond dat uiteindelijk ook op het programma van de workshop. Omdat ik supertrots ben op hun resultaten, deel ik hier met jullie enkele foto's van onze zondagactiviteit.


Op zaterdag hadden we al samen de cupcakes gebakken en de balletjes gerold van de cake pops. Dat was uiteindelijk een groot geluk, anders zouden we op zondag zeker niet genoeg tijd gehad voor het versieren.
De cake pops op zondag, klaar om in de candy melt gedipt te worden
Het belangrijkste deel van de voorbereiding van de workshop was het meenemen van allerlei materiaal. Ik laadde een doos vol met uitsteekvormpjes, mesjes, stokjes, een smoother, boeken met voorbeeldjes, kleurstoffen en vooral.. suikerfondant. De meeste van mijn vriendinnen maakte een cupcake na uit een van mijn boeken, anderen gingen aan de slag met uitsteekvormpjes en nog anderen lieten hun creativiteit de vrije loop.
Vele handjes aan het werk
Voor ze begonnen legde ik hun een beetje de basics uit, zoals
* wees niet bang om een stuk van je cupcake af te snijden als je hem te bol vind staan
* begin altijd met je basis: de cupcake volledig bekleden met een lapje suikerfondant
* kneed je suikerfondant goed, zodat hij zacht wordt en zich goed laat uitrollen
* steek de suikerfondant uit met een uitsteekring, zoek tot je de juiste maat heb (ik heb een doosje vol verschillende maten)
* gebruik dan de smoother om de suikerfondant glad te maken (en niet de hand zoals hieronder ;-) )
Daarna antwoordde ik gewoon eigenlijk op hun vragen:
* hoe zorg je dat dit zo omhoog blijft staan? (wijzend naar een cupcake in een van de boeken, waarin een speciaal soort draad werd gebruikt om de suikerfondant omhoog te houden)
* doe ik het zo goed? 
* hoe maak je mooie lange, reepjes? 
* hoe zorg je dat de suikerfondant blijft plakken? 
* hoe werkt dit uitsteekvormpje? (over een plunger uitsteker)
*...
of mengde ik specifieke kleuren voor hun, omdat ik toch het gevoel had dat dat sneller zou gaan als ik daar wat mee hielp.
De cupcakes en cake pops helemaal klaar
En hoewel ik niet het gevoel heb dat ze mijn hulp nodig hadden, ben ik helemaal trots op de resultaten van mijn "leerlingetjes". Hoewel niet iedereen er in het begin even hard op vertrouwde dat ze het zou kunnen en mooie cupcakes zouden hebben als resultaat, waren ze op het einde toch best wel fier. Ik hoop dat ze er ondertussen ook nog mee hebben kunnen pronken en vooral.. dat ze gesmaakt hebben. We hebben in ieder geval een leuke middag gehad!


Hieronder nog enkele detailfoto's:
0 reacties:

Een reactie posten