/*

15 januari 2012

Recept: Havermout Rice Crispie Repen

P1100860-3Dit recept had ik tegen vrijdag beloofd, maar omdat ik het toen te druk had met een taart te bákken in plaats van er over te schrijven, krijgen jullie dit recept vandaag. Deze repen zijn supergemakkelijk om te maken, je hoeft ze zelfs niet te bakken! Ik ben zelf eerlijkgezegd niet zo een fan van de smaak van zonnebloemolie en was dus ook niet helemaal weg van deze repen. Maar wat doe ik dan? Ik deel de repen uit aan collega’s die dan hun ongezouten mening mogen geven en iedereen vond ‘t lekker!

Ingrediënten:
165 gram havermout
45 gram Rice Crispie (die cornflakes)
55 gram lichtbruine suiker (kinnekessuiker of cassenade)
75 ml plantaardige olie (zoals zonnebloemolie, maar best geen olijfolie)
75 ml honing
60 gram chocoladedruppels


Zo ga je te werk:
1. Meng de havermout met de Rice Crispies in een mengkom.
2. Doe de suiker, olie en honing in een pannetje en verwarm en meng op een zacht vuurtje. Laat 1 minuut koken.granola_bar-1
3. Giet het warme mengsel bij de havermout en rice crispies. Meng goed onder elkaar, zodat de volledige havermout een beetje vochtig is.
4. Bedek een vorm met wat bakpapier of vershoudfolie en verdeel hierin het havermoutmengsel. Duw stevig aan en laat even afkoelen. Strooi daarna de chocoladedruppels erover en druk opnieuw aan.
granola_bar1
5. Snij daarna repen uit en je bent klaar om te snoepen. Bewaar ze in een luchtdichte doos tot maximum 1 week.


Smakelijk!

0 reacties:

Een reactie plaatsen