/*

20 januari 2012

Recept: Chocolate Chip Cookies

Chocolate Chip Cookies zijn één van mijn favoriete koekjes! Niet alleen omdat ze zo lekker zijn, maar ook omdat ze gemakkelijk zijn om te maken. Je hoeft niet aan de slag met deegrollen, uitsteekvormpjes of spuitzakken want een niet-perfect ronde vorm hoort gewoon bij hun. Je kan het deeg ook supergemakkelijk invriezen en dan later afbakken. Wat ook leuk is aan deze koekjes is dat je er wat mee kan spelen: voeg wat m&ms, pindanootjes (ongezouten!) of stukjes walnoot toe voor een extra smaak. Hieronder vinden jullie een super basisrecept van Martha Stewart. Veel bakplezier!


Ingrediënten
295 gram bloem
1,5 theelepel baksoda (natriumbicarbonaat of zuiveringszout)
1 theelepel zout
225 gram zachte boter
195 gram fijne suiker
110 gram lichtbruine suiker (cassenade)
2 eieren
2 theelepels vanille-extract
340 gram chocoladedruppels
Zo ga je te werk:
1. Meng in een kom de bloem, baksoda en zout.
2. Klop in een andere kom de zachte boter en suiker licht en luchtig. 
3. Voeg één voor één de eieren toe en klop telkens tot heel het ei volledig is opgenomen. Vergeet niet om regelmatig met een pannenlikker het deel van de rand van de kom los te maken, zodat alles goed mengt. 
4. Voeg het vanille-extract bij het beslag en meng kort opnieuw.
5. Voeg het bloemmengsel in kleine deeltjes toe aan het beslag en klop op een wat lagere snelheid. 
6. Voeg de chocoladedruppels toe en meng onder het deeg met de hand, mix niet meer.
7. Schep het deeg in kleine hoopjes op een bakplaat die met bakpapier bedekt is. Je deeg is genoeg om minstens 2 bakplaten te vullen. 
8. Bak voor 15 à 18 min op 190°C, afhankelijk van hoe groot je koeken zijn. De koekjes zijn klaar als ze voldoende verkleurd zijn.
9. Laat de koekjes een paar minuten afkoelen op de bakplaat, verplaats ze dan naar een taartrooster om volledig af te koelen.


In een luchtdichte doos zijn deze koeken nog minstens een week te bewaren, ze worden wel iets zachter over tijd. 

1 reacties:

Een reactie plaatsen