/*

25 januari 2012

Ik als kandidaat bij De Bakstrijd?

Hebben jullie al gehoord van De Bakstrijd? Vtm komt dit voorjaar nog met een nieuw programma op de proppen. 12 kandidaten mogen strijden voor de titel “Vlaanderens beste amateur-patissier”. Die omschrijving deed mij meteen denken aan “De beste hobbykok” en dat lijkt me op zich wel leuk. “12 kandidaten met een passie voor bakken duiken in hun receptenboek en pakken uit met hun oventalenten. Alle aspecten van de bakkerswereld komen in dit programma aan bod: van taarten, puddings en gebakjes over brood en ontbijtkoeken tot beignets, koekjes, cupcakes of pralines…”


Op Vtm loopt momenteel een spotje om kandidaten te zoeken voor dit programma.. en omdat het me wel leuk leek (en na overleg met collega’s, vrienden en familie) besloot ik om het online formulier in te vullen om me kandidaat te stellen. Wat persoonlijke info, een paar vraagjes over hoe veel en waarom je bakt, meer hoefde ik niet te doen. En – zoals een collega mij geruststelde – het is niet omdat ik het formulier invul, dat ik verplicht ben om mee te doen, ik kan me altijd nog terug trekken.


Ergens las ik dat het concept van De Bakstrijd op deze BBC reeks geïnspireerd zou zijn


Een paar dagen later stond er al een voicemailberichtje op mijn gsm, van het castingbureau. Toen ik terugbelde, wouden ze mij al direct uitnodigen voor een eerste selectiegesprek. Toen ze het moment vertelde.. viel er direct een euro.. ze doen dit natuurlijk niet in het weekend, ik moet telkens vrijaf nemen! Ik vroeg direct wanneer de opnames dan zouden zijn.. en ja, 2 volledige dagen per week, een paar weken lang.


En daar vloog het idee om mee te doen aan het programma uit de deur. Op zich allemaal leuk en spannend, maar daarvoor al mijn verlofdagen (mogelijk, als ik er niet direct uit zou vliegen) opnemen, dat zag ik niet direct zitten. En dan zou ik niet meekunnen op de familie-skitrip (mijn eerste keer). En dus hoorde ik me zeggen aan de telefoon “dat ik dan toch liever niet meedoe”. En even later tegen mezelf “volgend jaar misschien wel”.


Ik ging het spijtige nieuws direct delen met mijn collega’s die mij eerst zo steunden, maar ze begrepen het allemaal. En hadden zelfs een heel leuk (en opportunistisch) idee: telkens als er een aflevering op tv komt, mag ik hetzelfde bakken als de kandidaten, het aan hun laten proeven en zij zouden mij dan laten weten of ik zou gewonnen hebben of niet. Leuk, toch? Misschien ga ik het wel echt doen, en dan komt alles natuurlijk ook op mijn blog :-)


Maar zover is het nog niet, op de site van Vtm lees ik dat ze nog steeds kandidaten zoeken. Misschien is er wel iemand van jullie met net wat meer tijd (of flexibiliteit op het werk) die dit ook een enorme uitdaging vindt? Klik hier om net als mij het formulier in te vullen en laat mij zeker iets weten, moest je het halen, ik zal voor je supporteren!

0 reacties:

Een reactie posten