/*

02 januari 2012

Goede voornemens 2012

Na al het feesten is 2 januari de dag om te beginnen om goede voornemens uit te voeren. Of al direct te verbreken. Ik ben bang dat voor veel mensen met goede voornemens deze blog misschien een no-go zone geworden is, maar voor zij die zich niet hebben voorgenomen om te diëten: welkom terug ;-) Graag deel ik met jullie mijn goed voornemen van 2011 (en of het gelukt is), mijn voornemen voor 2012 en heb ik ook nog een leuke tip voor zij die nog geen goed voornemen gevonden hebben.

Ten eerste: mijn goed voornemen van 2011
Eigenlijk wil ik vaak wel meerdere voornemens maken, maar van een aantal weet ik gewoon dat het toch niet 100% zal lukken, zoals “elke week sporten” bijvoorbeeld. Maar er zit wel altijd één voornemen bij waarvan ik denk dat het haalbaar is, die ook een beetje origineler is en waar ik dus wel voor wil gaan.
In 2011 was mijn voornemen “Geen koeken of dessert meer uit de winkel kopen”.
Met een bakblog waar je regelmatig recepten voor moet uittesten, zijn hier in huis eigenlijk vaak genoeg zelfgemaakte koeken, desserts of taarten in huis. Dan nog koeken of dessert uit de winkel kopen is eigenlijk overbodig. Als iemand mij vraagt “hoe blijft ge een beetje op gewicht als ge altijd zoveel lekkers maakt?” dan geef ik dit goed voornemen zelfs als reden en ik kan het iedereen maar aanraden. Misschien denk je dat je meer aankomt door net meer zelf te bakken, maar ik denk dat zelfgebakken beter is. Je weet beter wat je eet (en eet dus minder), je proeft meer dan dat je gewoon snel in je mond zou stoppen, je moet eerst werken vóór je kan genieten én zelfgebakken vervalt sneller, waardoor je dus vaak gewoon niks in huis hebt.
Het is bij mij zelfs zo ver gekomen dat de paar koeken die ik dan uit de winkel gekocht heb (want af en toe heb ik toch gezondigd tegen mijn goed voornemen), bijna niet aangeraakt worden, zelfs al zijn de zelfgemaakte koekjes of desserts op. Ze interesseren mij niet meer zo. Dit is dus een geslaagd voornemen want ondertussen is het veranderd.. in een gewoonte!


Mijn goed voornemen van 2012
Dit is eigenlijk een goed voornemen dat ik vorig jaar ook een beetje wou doen, maar dat niet geluk is. Ik wou meer suikervrij of suikerarm bakken, maar uiteindelijk ben ik altijd zo bang dat iets zou mislukken, dat ik toch altijd grijp naar de suiker als er “suiker” in het recept staat. Maar dit jaar wil ik dit dus echt doen. Ik neem me voor om één keer per maand iets suikerarm (bijvoorbeeld de helft suiker tov het recept), suikervrij of met een zoetstof (zoals stevia). En om mijn angst voor mislukking niet te kunnen gebruiken als excuus, neem ik me voor om over elk experiment te bloggen, zelfs als het mislukt. Want uit een mislukking kunnen we ook leren, toch?


Tip voor zij die inspiratie zoeken
Nog een leuke tip die ik met jullie wil delen en wat een soort van goed voornemen is een leuke website DayZeroProject.com. Ik las het ergens bij de comments op een andere blog, waar het ook over goede voornemens ging en ik vond het zo een goed idee dat ik mij er direct bij aangemeld heb. Maar wat is dit project nu? Wel, DayZeroProject is een website waar je een lijstje kan aanmaken met 101 dingen die je wilt uitvoeren in de komende 1001 dagen, iets meer dan 2 jaar en 6 maanden. Het leuke aan de website is dat er allemaal puntjes worden voorgesteld voor op je lijst, kan zien welke voornemens het populairst zijn en kan zoeken per categorie. En je vooruitgang kan je natuurlijk gemakkelijk bijhouden. Ik heb nog geen 101 “to do” puntjes gevonden die ik leuk vond, maar een paar van mijn voornemens zijn alvast:
 • Open a cookbook to a random page and make whatever is on it
 • Stop drinking soda for a month
 • Make a rainbow cake
 • Make a souffle
 • Grow strawberries
 • Change my hair
 • Make a new friend
 • Don’t watch tv for a week
 • Get rid of 100 things
 • Make a pie on pi day
 • Climb a volcano
Hebben jullie goede voornemens gemaakt?

0 reacties:

Een reactie posten