/*

26 december 2011

Recept: Witte chocolademousse

Zoals beloofd, krijgen jullie deze week drie recepten. Deze is eentje dat ik uitgeprobeerd heb, om de Baking Challenge 2011 toch niet helemaal te vergeten. Het einde van het jaar is letterlijk nog maar een paar dagen weg en ik ben duidelijk niet geslaagd in mijn challenge. Ik heb veel gebakken, maar heel vaak leken andere recepten lekkerder, leuker of gemakkelijker dan die uit mijn eigen gemaakte baking challenge. Maar goed, ik mag niet te ver van het recept afdwalen: witte chocolademousse. Het is dus één van de recepten uit het "Bakken" kookboek van James Peterson. Het is een héél gemakkelijk recept, zonder eieren. Je kan het echt heel snel klaarmaken. De smaak vind ik niet hélemaal geweldig, maar dat kan er ook aan liggen dat ik liever zwarte chocolade eet dan witte chocolade. Hij is een beetje zwaar en eentonig om zonder een extraatje erbij te eten, maar lijkt me ideaal voor op of tussen een biscuit.Ingrediënten:
2 gelatineblaadjes (of 1tl gelatinepoeder en 60ml koud water)
120 + 230ml slagroom (room met vetgehalte hoger dan 30%)
200 gram witte chocolade 
Zo ga je te werk:
1. Snij de witte chocolade in kleine stukjes. Hoe kleiner, hoe beter. Op de foto zijn de stukken nog véél te groot. Leg de stukjes in een kom die tegen warmte kan.
2. Leg de gelatineblaadjes voor 10 minuten te weken in koud water of los het gelatinepoeder in 60 ml water op.
3. Breng 120ml room zachtjes aan de kook in een pannetje. Knijp de gelatine uit en voeg bij de room. Neem het pannetje van het vuur en roer tot alles is opgelost.
4. Giet de hete room op de witte chocolade en roer tot de chocolade volledig gesmolten is. Als niet alle chocolade in de room oplost, zet de chocolade dan nog boven een kommetje met heet water op het vuur (au bain marie) tot de chocolade gesmolten is. Laat daarna de witte chocolade nog wat afkoelen.
5. Klop de overig room op in een mengkom, hij hoeft niet helemaal stijf te zijn.
6. Meng de geklopte room met een rubbere spatel door de witte chocolade. Probeer zoveel mogelijk lucht in het mengsel te houden. Roer dus niet, maar schep de room voorzichtig onder de chocolade.
7. Giet of schep de chocolademousse in de vorm waarin je hem wilt serveren en zet voor 2uur in de koelkast.


Smakelijk!

0 reacties:

Een reactie posten