/*

30 december 2011

Recept: Chocolademoelleux met kokos

Chocolade_kokos_moelleux
Ben je nog op zoek naar een receptje voor het jaar te eindigen in schoonheid.. of te starten met smaak? Dan is deze chocolademoelleux misschien wel het recept waar je naar op zoek bent. Moelleux is helemaal niet zo moeilijk te maken, komt heerlijk warm (en liefst lopend!) uit de oven, maar het beslag kan je gemakkelijk op voorhand klaarmaken en eventjes in de koelkast bewaren.

Ingrediënten voor 6 moelleux (Recept komt uit Verleidelijke Moelleux):
100 gram pure chocolade
100 gram boter
50 ml kokosmelk
30 + 20 gram kokosschilfers
2 volledige eieren en 2 eierdooiers
50 gram bloem
80 gram poedersuiker

Zo ga je te werk:
1. Smelt de chocolade met de boter al roerend in een klein pannetje op een laag vuurtje. Voeg de kokosmelk en de kokosschilfers toe als de chocolade volledig gesmolten is.
Chocolade_kokos_moelleux1
2. Klop in een kleine beslagkom de eieren en eierdooiers op. Dit mag met een elektrische klopper, maar kan ook met de hand. Voeg de bloem toe en klop opnieuw. Voeg dan de poedersuiker en meng deze met een rubberen spatel er onder.
3. Meng de gesmolten chocolade onder het eiermengsel en schep met de rubberen spatel de twee onder elkaar. (Zet het beslag nu in de koelkast als je’t pas later wilt gebruiken)
Chocolade_kokos_moelleux2
4. Vet je bakvormpjes in met wat boter en vul de vormpjes met het beslag. Verstrooi daarna de rest van je kokosschilfers over het beslag.
5. Bak voor 8 à 10 minuten in een voorverwarmde oven aan 210°C. Controleer de oven regelmatig, de moelleux zijn klaar wanneer het beslag vanboven helemaal gebakken is. Serveer onmiddellijk!


Smakelijk!

Ik wens jullie nog graag een heel leuke oudejaarsavond en een schitterend begin van het nieuwe jaar! Tot snel :-)

0 reacties:

Een reactie posten