/*

05 december 2011

De zoete feestdagen van de maand december

P1090711
December is een maand die eigenlijk al veel zoete feestdagen heeft: morgen Sinterklaas, dan Kerst en we mogen natuurlijk met een heerlijk oudejaarsdiner afsluiten. Als je toch nog niet genoeg inspiratie krijgt van die feestdagen of van de vele receptjes die je tegenwoordig in tijdschriften en zelfs kranten terugvindt, kan je met mij een kijkje nemen naar de Amerikaanse officiële zoete feestdagen. Het zijn vooral klassiekers die in deze maand gevierd worden.

December 5 National Sacher Torte Day
Vandaag mogen we Sacher Torte smullen! Het lijkt me wel niet dat zoveel mensen dit idee zullen opvolgen aangezien er genoeg traditioneel Sinterklaassnoep te smullen valt, of vanavond, of morgenvroeg. Maar toch: Sacher Torte is eigenlijk een traditioneel Weense taart en ik vraag me dus af waarom de Amerikanen er een feestdag van gemaakt hebben, maar kom. Het is een chocoladetaart waartussen een laagje abrikozenconfituur zit en vooral.. een dikke laag chocoladeglazuur er boven op. Op Eva’s Smulhuisje (één van mijn lezeressen die zelf een blog begonnen is!) vind je een recept van sachertorte met aarbeieinconfituur, maar die kan je dus wel gemakkelijk vervangen door abrikozenconfituur als je graag voor de traditie gaat.

December 15 National Lemon Cupcake Day
Citroen cupcakes, een echte klassieker, zou ik zeggen. Ik maak citroen cupcakes of cake door gewoon wat citroenrasp toe te voegen aan een vanillecake, ik volg dus geen speciaal recept. Ik proef dan altijd even van het deeg of ik er de smaak voldoende in vind zitten, voor ik begin te bakken. Wil je toch liever een recept volgen, dan raad ik je graag dit recept aan van Martha Stewart, haar cupcakes zijn altijd super!

December 23 National Pfeffernuesse Day
Pfeffernuesse zijn opnieuw een gerechtje dat niet echt Amerikaans klinkt, en dat is het nog niet. Als ik pfeffernuesser, oftewel pepernoten, aan één land zou moeten koppelen, dan is het wel Nederland. Pepernoten zijn trouwens niet hetzelfde als kruidnoten. Ik heb zelf nog nooit pepernoten gegeten, maar internet leert mij dat die wat naar anijs smeken? Uiteindelijk vond ik een receptje voor pepernoten op een blog die over Zuid-Frankrijk gaat, maar vergis je niet.. het is een Nederlands recept!

December 25 National Pumpkin Pie Day
Op Kerstdag een pompoentaart eten, dat is zeker niet slecht. Ik heb wel al een recept van een pompoencake (die je als taart kan aansnijden) op mijn blog staan, maar een pie is eigenlijk een taart. Opnieuw vond ik voor jullie een Nederlandstalig receptje, dat zelfs volledig veganistisch is!


December 27 National Fruitcake Day
En als laatste zoete feestdag van het jaar: fruitcake, niet meer of minder dan een vanillecake met gekonfijt fruit. Het is eigenlijk heel eenvoudig om een cake wat extra smaak te geven door er wat gekonfijt in te roeren voor je hem in de oven zet. Als recept voor cake kan je deze gebruiken van lichte botercake of die van plaatcake met room en boter.

0 reacties:

Een reactie posten