/*

28 november 2011

Review: Koekjes uitsteekvormpjes van Casa

Dit emmertje vol met koekjes uitsteekvormpjes of cookie cutters heb ik zeker anderhalf jaar geleden gekocht bij Casa, maar het zit nog steeds in het assortiment. Voor 9,99€  krijg je maar liefst 18 uitsteekvormpjes én een emmertje om ze in op te bergen. De vormpjes zijn vrij uiteenlopend van thema, maar de meesten passen toch in het Kerstmis thema. Ik laat jullie zien welke vormen hier allemaal in terug te vinden zijn, samen met mijn mening erover natuurlijk. Laat me trouwens weten wat je over dit soort review vindt, ik heb lang getwijfeld of dit nuttig was of niet.


Groep 1: Basisvormen
Basisvormen zijn altijd handig voor in je collectie. Een bloemetje, cirkel en een ster zijn de basisvormen in deze door. Ze zijn alle drie ongeveer even groot (6cm).
Groep 2: Pasen
Deze uitstekers vind ik het minst leuk eigenlijk: een klok en een kip. De klok kan je eigenlijk ook voor kerst gebruiken, om in je kerstboom te hangen bijvoorbeeld, maar ik associeer een kok toch meer met pasen. Vooral de kip vind ik een beetje raar. Ik twijfel altijd wat nu de staart en wat de kop van het beest is. Ik weet ook niet hoe ik een kipvormig koekje mooi kan versieren met icing, dus ik heb dit vormpje nog nooit gebruikt.
Groep 3: Gembermannetjes
In de collectie zitten ook twee vormpjes die typisch zijn voor gemberkoekjes: het gembermannetje. En hier krijg je er ook een vrouwtje bij. Al vind ik het verschil tussen het mannetje en vrouwtje op het eerste zicht heel klein.
Groep 4: Kerstmis 1
En zo komen we bij de Kerstmis vormpjes. Ik kreeg ze in deze opstelling niet allemaal op één foto, dus heb ik een paar groepen gemaakt. Dit zijn de meer traditionele vormpjes: een ijsster, een kerstkrans, een kerstmannetje en een kerstboom. Ik denk dat deze (buiten de kerstkrans dan) mijn favoriete koekjesvormpjes zijn.
Groep 5: Kerstmis 2
Deze tweede groep van Kerstmis vormpjes heeft twee hele grote vormpjes: een engel en een rendier. Ik heb de Kerstman er opnieuw bijgezet om het verschil in grootte te laten zien. Eigenlijk vind ik deze twee te groot. Jammer, want het rendier vind ik op zich wel leuk. En er staat ook nog een J, of als je wilt een suikerstokje voor in je kerstboom, bij. 
Groep 6: Kerstmis 3
Deze groep hoort nog een beetje bij Kerstmis, maar minder dan de twee vorige, vind ik. Van links naar rechts zie je: een kaars (nooit het idee gehad van "ik wil een koekje in de vorm van een kaars in een pannetje", maar ja), een want, een cadeautje en een teddybeer. Vooral die laatste twee zie ik me nog wel gebruiken bij koekjes voor een andere gelegenheid, zoals een verjaardagsfeestje voor een nichtje of neefje ofzo.
En nu: mijn mening
10 euro voor 18 uitsteekvormpjes, dat is geen slechte deal, helemaal niet zelfs! Als je individuele koekjes uitsteekvormpjes koopt, kosten die tussen 1,5 en 3€, afhankelijk van de vorm, merk en grootte natuurlijk. Zelfs als ik 2 uitssteekvormpjes nooit zou gebruiken (de kip en de kaars) blijft het goedkoop. Doordat er niet enkel specifieke kerstvormpjes inzitten, kan je ze voor veel gelegenheden gebruiken en niet enkel voor Kerst, wat natuurlijk ook handig is.
De kwaliteit van de uitstekers is wel een beetje minder. Het materiaal waar ze uit gemaakt zijn, is helemaal niet sterk. Met maar een klein beetje kracht, kan je de vormpjes vervormen. Hieronder zie je twee foto's van de cirkel, hiervoor heb ik écht bijna niet moeten duwen, het gaat haast als vanzelf en dus ook soms per ongeluk. Maar ik vergeef het ze, omdat ze zo goedkoop zijn ;-)
En vergeet ook niet: deze vormpjes hoef je niet enkel voor koekjes te gebruiken, ook bij marsepein en suikerfondant doen ze hun dienst. Hier kan je de ster en kerstboom zien als versiering op een kerstcake van vorig jaar. 
Al bij al vind ik deze cookie cutter set een heuse aanrader: weinig geld en veel cookie cutters in één keer. Zeker voor de beginnende bakker, die nog niet veel vormpjes in huis heeft, zal deze set nuttig zijn. Wie weet iets voor jou? Om te vragen onder de kerstboom, of te geven aan een ander?

0 reacties:

Een reactie posten