/*

07 november 2011

Recept: Cream Cheese Frosting (Philadelphiaroom)

Dit recept hoort nog een beetje bij de Red Velvet Cupcakes van vrijdag. Cream cheese frosting, ik weet eigenlijk niet goed hoe ik dit naar het nederlands moet vertalen: roomkaas boterroom, roomkaasroom, ..? Doen jullie maar een suggestie. Maar goed, op zich denk je bij roomkaas (zoals Philadelphiakaas) misschien niet aan een lekkere zoetigheid om op een cupcake te smeren. Ik hou zelfs helemaal niet van Philadelphia op mijn boterham! Maar met een beetje boter en extra veel poedersuiker wordt roomkaas een echt superlekkere en lichte topping. Het is nu absoluut mijn favoriete boterroom voor op een cakeje! Ingrediënten (om ongeveer 12 cupcakes te versieren):
* 300 gram poedersuiker
* 50 gram boter
* 125 gram roomkaas (zoals Philadelphia origineel dus)
* optioneel: kleurstof
Zo ga je te werk:
1. Doe de poedersuiker en boter in een beslagkom en mix tot alles goed vermengd is. Je krijgt een heel erg poederige massa waarin je de boter bijna niet ziet. Maar controleer even dat er geen klonters meer inzitten.
2. Voeg de roomkaas in één keer toe en klop tot alles vermengd is. Voeg nu eventueel enkele druppels kleurstof toe. Klop tot slot nog ongeveer 5 minuten op hoge snelheid zodat de frosting heel erg luchtig wordt.


Et voilà, de frosting is klaar om gespoten te worden over cupcakes of gesmeerd te worden over je taart. Smakelijk!

0 reacties:

Een reactie posten