/*

16 november 2011

2 cake pop combinaties: cake en frosting

P1100137-1
In maart schreef ik voor de eerste keer over cake pops. Meteen waren de twee artikeltjes (eentje met recepten en een how-to) een enorm succes; cake pops zijn hót! Nog elke dag zijn deze artikels bij de meest gelezen posts op de Koekjeshoek!
De cake pops die ik in maart maakte waren voor een babyborrel en toen ik een tijdje geleden gevraagd werd of ik weer iets wou bakken voor een babyborrel, dacht ik meteen weer aan de cake pops! Maar ditskeer zou ik het wat anders aanpakken. De vorige cake pops vond ik zelf wat zwaar, waarschijnlijk door de combinatie van chocoladecake en pure chocolade. Ditskeer wou ik ze iets lichter maken. Lees hieronder welke recepten in gebruikte. Weet je niet hoe je aan de cake pops moet beginnen, lees hier dan zeker mijn tutorial voor het maken van cake pops.

Cake pops 1: Lichte botercake cakepops met citroenboterrroom
Deze cake pops zijn gemaakt met de botercake waarvan ik vrijdag het recept met jullie deelde. Als je een lichtere cake pop probeert te maken en je vindt “lichte botercake” in je kookboek, dan is dat toch ideaal, niet?  De cake die ik verkruimelde was wel nét iets te vochtig, maar dat was mijn schuld, ik had hem iets langer in de oven moeten laten staan. Op zich is het niet zo erg om met een vochtige cake te werken, het maken van cake pops lukt evengoed. Maar je zal minder boterroom toevoegen aan de verkruimelde cake en daardoor worden de bolletjes wat minder sterk dan als er wat meer boterroom in zit.
Ik gebruikte boterroom die ik maakte met de botercrème mix van FunCakes. Deze boterroom had geen uitgesproken smaak, hij smaakte nogal naar.. boter, en dus voegde ik er citroen extract aan toe. Op de manier komt er ook een frisse smaak aan je boterroom.
De cake pops waren supersmeuïg en waren daardoor véél minder zwaar dan de chocolade cakepops van in maart. Een van mijn proever vond de structuur een beetje op marsepein lijken, maar dat lijkt me ietsje overdreven. Ik werkte de cakepops af met een laagje witte chocolade, daarover krijgen jullie volgende week wat meer te horen.
cakepops sepp
Cake pops 2: Red velvet cake pops met cream cheese frosting
Als je op zoek bent naar recepten voor cake pops, kan je eigenlijk niks mis doen met een recept voor cupcakes en bijhorende frosting. Voor de babyborrel zou ik ook Red Velvet cupcakes maken en dus besloot ik er een aantal ook om te toveren in cake pops. Vooral de rode kleur van de Red Velvet cake in een gekleurd laagje chocolade leek me wel een leuk effect.
Ik was eerst wat onzeker of de frosting de kleur niet zou doen afnemen, maar dat was niet het geval. Wel werden de balletjes wat donkerder en leken ze wat bruiner dan rood, net zoals de botercake bolletjes donkerder zijn dan de verkruimelde cake.
Je hoeft trouwens niet persé cupcakes te maken om dan te verkruimelen en cake pops van te maken, je kan met het beslag voor de Red Velvet Cupcakes ook een grotere bakvorm vullen en een cake bakken. Laat het beslag dan wel minstens 10 minuten langer in de oven en controleer met een prikker of hij gaar is (er mag geen vloeibaar beslag aan blijven hangen).
Ook deze cake pops waren heel lekker. Ze waren iets steviger dan de botercake pops, maar ook van deze kan je er gemakkelijk meer dan één snel na elkaar opsmullen.
cakepops sepp1
Hebben jullie al eens cake pops gemaakt? Wat is jullie favoriete combinatie van cake smaak en frosting?

0 reacties:

Een reactie posten