/*

27 oktober 2011

Mijn materialen: bakvormen

Als je veel bakt, koop je steeds meer materiaal, maar heb je ook steeds meer het gevoel dat je nog meer nodig hebt. Allez, zo ben ik toch tenminste. Voor de recepten die op deze blog staan te maken, heb je niet alleen tijd en ingrediënten nodig, maar ook het materiaal. Vandaag wil ik jullie een kijkje geven in mijn kasten, en meer bepaald wat er in van bakvormen zoal in mijn kasten te vinden valt. Bij het kijkje geef ik jullie ook mijn ervaringen met de verschillende vormen.

Cupcake PansDSC_0007Cupcake pans of vormen zijn absoluut noodzakelijk als je cupcakes of muffins wilt maken! Vaak wordt er gedacht dat je ook cupcakes kan bakken door de cupcakepapiertjes rechtstreeks in je oven te zetten, maar dan zullen ze scheefzakken en helemaal niet zo mooi worden.
Zoals je kan zien heb ik drie soorten cupcakevormen: een mini cupcakevorm uit siliconen, een siliconen bakvorm voor 6 cupcakes en een metalen bakvorm.
Ik moet zeggen dat de metalen bakvorm toch wel mijn voorkeur hebben. Zoals je kan zien op de foto, zijn de siliconen niet altijd even gemakkelijk helemaal schoon te krijgen in de afwas. De blauwe is de goedkoopste en is al helemaal zwart aan de bovenkant en gebruik ik niet meer zo graag. Het liefst van al zou ik nog een grote cupcake bakvorm hebben waar 12 cupcakes in één keer inpassen of zelfs 24 minicupcakes.


TaartvormDSC_0015Dit is de enige taartvorm die ik in huis heb. Het is een cadeautje dat ik ooit gehad heb, en op de vorm staat eigenlijk dat het een quichevorm is. De doorsnede is eigenlijk groter dan voor de meeste taarten: maar liefst 30 cm! Daardoor moet ik vaak mijn recepten aanpassen, een reden waarom jullie nog geen echte taartrecepten op deze blog zijn tegengekomen. Een kleinere taartvorm staat dus ook nog op mijn verlanglijstje.


Ronde cakevormen/Springvormen
DSC_0033
DSC_0021

Ik heb twee diepe ronde cakevormen, de grootste heeft een diameter van 27 cm, de kleine is 15 centimeter doorsnede. Deze bakvormen zijn ideaal om cakes en biscuits mee te maken. Voor mijn cakes en biscuits heb ik ook nog drie springvormen: 2 van 17,5 centimeter doorsnede (1 is eigenlijk een miskoop geweest die niet zo goed sluit) en een normale van ongeveer 22 cm doorsnede. Een ideale combinatie om een stapeltaart van 4 lagen te maken.

Wegwerpvormen
Als je altijd maar meer vormen nodig hebt, moet je een beetje inventief zijn om je portemonnee te sparen. In de supermarkt (in mijn geval: Colruyt) kan je als je zoekt en met een beetje geluk aluminium wegwerpvormen vinden waar je ook perfect in kan bakken. Links zie je kleine taartvormpjes die je effectief niet kan hergebruiken. Links is er een rechthoekige, stevige bakvorm die ik regelmatig hergebruik tot hij te erg versleten of te vuil is. Ik kan er niet meer zonder, totdat ik ooit een echte rechthoekige cake pan heb natuurlijk ;-)
DSC_0002DSC_0037
En hoe zit het met jullie bakvormen? Hebben jullie dit alles ook in huis? Meer, minder? Laat het mij weten, dan hou ik het in mijn achterhoofd als ik nog eens receptjes online zet.

0 reacties:

Een reactie posten