/*

19 oktober 2011

Klonterige suiker in de kast? 1 eenvoudige tip!

Heb je wel eens dit probleem voorgehad: je haalt je suiker uit de kast en opeens is in de tijd dat je geen suiker gebruikt hebt, de zachte korrelige suiker veranderd in een aantal grote klompen die helemaal aan elkaar hangen? Bij gewone suiker zijn die klompen meestal niet zo een probleem om terug te breken, maar bij bastaardsuiker kan het echt moeilijk zijn om alles weer uit elkaar te krijgen?
Wel, ik had dat probleem wel regelmatig, en zeker omdat mijn suiker in glazen bakjes van Ikea hangen die niet helemaal luchtdicht afgesloten zijn. Maar ongeveer een half jaar geleden las ik op deze site 5 tips om dit bij bastaardsuiker te voorkomen en ééntje sprong mij meteen in het oog. Die heb ik dan ook meteen uitgeprobeerd. En ik moet zeggen: het wérkt! En het is écht zo eenvoudig, ik heb niets speciaals in huis moeten halen en pas het nu altijd toe!De tip?
Gooi een of twee marshmallows in je suikerpot of -zak. Het klinkt raar, maar dit voorkomt dus echt dat je één klomp suiker krijgt! Eenvoudiger kan het toch niet?! En hoewel dat het op de site waar ik het vond enkel werd voorgesteld voor bruine suiker, pas ik het ook toe op fijne suiker en poedersuiker, want die klonteren bij mij ook wel eens. Gebruik trouwens liefst de marshmallows zonder suikerrandje die als "marshmallows" meestal verkocht worden, niet de snoepspekken mét.
Ik weet niet of het nodig is, maar van tijd tot tijd vervang ik de marshmallows in mijn pot wel. De gebruikte marshmallow gaat in mijn mond en een nieuwe komt in de pot. Ook moet ik er bij zeggen dat de marshmallows wel niet voorkomen dat ik nog kleine klontertjes heb, maar die kan je snel openbreken met een lepel. 
Het vergeten vervangen van een marshmallow een paar weken geleden deden me er opnieuw aan denken wat voor geweldige tip dit was, want mijn fijne suiker was weer helemaal hard. Ook dan hoef je niet eerst de suiker terug los te maken, nee, een marshmallow erbij en een paar dagen wachten en de suiker is weer schepbaar.


Ik hoop dat jullie evenveel aan deze kleine tip gaan hebben als ik. Hebben jullie ook zo van die super-eenvoudige maar effectieve bewaartips? Deel er gerust eentje met mij, waarschijnlijk ken ik ze nog niet :-)

0 reacties:

Een reactie posten