/*

04 oktober 2011

Het vervolg van de roze bollen bruidstaart

Gisteren liet ik jullie achter met een enorme cliffhanger: zou het spoedpakket er op tijd zijn? Wel, één ding had ik al snel door: hopelijk was het spoedpakket niet even traag als het track & trace systeem. Van de webshop kreeg ik te horen dat ik pas na 20u het pakketje zou kunnen volgen online. Om 20u bestond mijn pakketje volgens het systeem nog niet eens! Om 23u30 ofzo kwam er dan de eerste update: pakket afgeleverd aan GLS om 18u30. Toen ik 's morgens om 9u als nieuwste update zag staan "België - 4u10", had ik door dat 't systeem zo een 5u vertraging had. Maar dan om 9u50 kwam de verlossing: het pakketje was afgeleverd (aan mijn werk, vanwege de spoed, ik nam het dus niet zelf in ontvangst)! Grote opluchting, alles kon nu verder zoals gepland verlopen.


De afwerking 
Op vrijdagnamiddag om 15u30 begon ik dan met het bekleden van de taart. Ik heb nog eventjes gevloekt omdat de boterroom waarmee ik afgesmeerd had wel érg snel zacht werd door hoe warm het was aan mijn keukentafel. Wie verwacht nu dat 't op 30 september 27 graden gaat zijn??! Mijn strakke hoeken gingen dus een beetje verloren, maar ik was best nog tevreden over het resultaat. Marsepein en rolfondant werd ik verschillende tinten roos, paars en rood gekleurd en in verschillende maten uitgestoken. 
Daarna werden deze gewoon op de gok aangebracht, in de hoop dat het vanzelf er wel mooi zou uitzien, want dat is nog niet zo vanzelfsprekend. Ik begon ook een beetje tegen de klok te werken op't einde, in't begin was ik wat te traag geweest en we moesten om 21u ten laatste vertrekken om de taart te gaan afleveren. Geen tijd meer dus voor foto's van het eindexemplaar.. 
De aflevering
Een rit van zo een anderhalf uur later, met de blazers in de auto op de koudste stand (opnieuw.. géén airco!) en een verkeersdrempel onderweg waar de taart even begon te schuiven, kwamen we aan bij het huis van de ouders van de bruid. En ze was meteen onder de indruk, opzet geslaagd! Ze was alleen haar taarttopper kwijt die ze al sinds juni had gekregen als cadeau.. een beeldje van een bruid die haar bruidegom over de grond sleept. Hij zou die avond ook niet meer tevoorschijn komen. Jammer dat ik dat niet eerder wist, anders had ik er nog eentje voor haar besteld bij de spoedbestelling van donderdag. Eens dat je de taart hebt afgegeven, moet je hopen dat 't maar allemaal goed gaat: kan de vader van de bruid hem zonder brokken tot in de feestzaal krijgen, gaan ze onthouden dat hij in de koelkast gezet wordt, gaan ze hem niet in te grote stukken snijden,... Maar ik maakte mij er niet te veel zorgen over: de taart is uit je handen, je geeft nog wat instructies en hoopt maar dat 't goedkomt. 
Op het feest zelf
En het is goedgekomen: de taart werd met vuurwerkstokjes versierd binnengebracht, waarbij dat iedereen aan mijn tafel vol ongeloof vroeg "Is dat uw taart, Klaartje? Is dat de uwe?!" (een aantal van hun hadden nog nooit een van mijn taarten gezien) en ik die antwoordde "Ik weet het niet, ik kan hem niet zien!" (er stonden mensen in de weg). Maar het was mijn taart. Bij het aansnijden was hij wel nog een beetje hard en kwamen bruid en bruidegom niet helemaal tot de bodem van de bovenste laag, maar dat was niet erg. Achteraf zie ik ook op de foto's dat de taart was beginnen "zweten", de taart van een koude koelkast direct in een warme zaal brengen kan zorgen dat er nogal wat condens op komt en de taart begint te glimmen. 
Maar toch was iedereen onder de indruk en heb ik die avond nog veel complimentjes gehad. Het personeel van de zaal heeft ook gezorgd dat er kleine stukjes gesneden werden zodat iedereen kon proeven en ik verschillende complimenten kreeg in de loop van de avond. En er was zelfs nog over, waarmee de bruid en bruidegom heel blij waren, want dat kregen ze natuurlijk mee naar huis!


Alweer een geslaagde ervaring dus. Alleen heb ik enorm spijt dat ik geen tijd heb genomen om een mooie foto van de gestapelde taart te nemen vóór we hem gingen afleveren, volgende keer sla ik dat zeker niet over :-)

0 reacties:

Een reactie posten