/*

05 oktober 2011

De zoete nationale feestdagen van oktober

In het weekend is er weer een nieuwe maand begonnen en het is dus tijd om nog eens inspiratie op te doen bij de Nationale Amerikaanse Feestdagen van zoetigheden.  Deze maand zijn er maar vijf feestdagen, maar er zitten opnieuw een paar leuke bij!5 oktober: Apple Betty Day
Een Apple Betty is iets waar ik nog nooit van gehoord had. En waar ik vooral niet van wist wat ik mij er bij moest voorstellen, behalve een appel. Maar blijkbaar is een apple (brown) betty een dessert waarbij appel wordt gecombineerd met broodkruimels, bruine suiker en kaneel, en dat allemaal warm! Een typisch herfstachtig recept dus. Om te zien hoe het er uit ziet en hoe het te maken, neem dan op deze blog een kijkje.


10 oktober: Angel Food Cake Day
Een Devil's Food Cake heb ik wel al eens gemaakt, maar een Angel Food Cake nog niet. Zoals je kan verachten als de Devil's Food Cake uit chocoladecake bestaat, is dat de Angel's Food Cake een vanillecake is, die vaak ook met vanilleboterroom wordt afgewerkt. Wat ik niet gedacht had, is dat Angel Food Cake een ronde cake is met een gat in het midden. Op deze blog vond ik een superlekker uitziend recept met bosbessen!

18 oktober: Chocolade Cupcakes Day
Een klassieker, die we hier ook wel kennen. Een recept voor chocolade cupcakes kan je hier vinden, bij de malteser cupcakes (gewone chocolade cupcakes, afgewerkt met een malteser boterroom frosting).


20 oktober: Brandied Fruit Day
In alcohol gemarineerd fruit! Het kan onder meer voor aardbeien, kersen of abrikozen. Ik heb het nog nooit gedaan, maar het ziet er zo eenvoudig uit dat ik het volgende zomer zeker wil doen!


23 oktober: Boston Cream Pie Day
Een Boston cream pie is een ronde cake die doorgesneden en gevuld wordt met custard, banketbakkerroom of slagroom en die afgewerkt wordt met een laag chocolade (meestal ganache) erbovenop. Op het internet vond ik dat deze taart vaak wordt als inspiratie wordt gebruikt voor Boston Cream Pie Cupcakes en dat ziet er best wel schattig uit!

0 reacties:

Een reactie posten