/*

31 oktober 2011

De zoete feestdagen van de maand November

Morgen start er weer een nieuwe maand, dus is het weer tijd om ideetjes op te doen voor allemaal lekkere desserts en tussendoortjes. Deze keer zijn er maar 5 Amerikaanse zoete nationale feestdagen, waartussen de superklassieke Vanille Cupcakes, maar ook 3 andere gerechtjes waar ik nog niet van gehoord had. Ken je het principe van Amerikaanse zoete nationale feestdagen niet? Lees dan dit artikeltje van me.10 November: Vanilla Cupcake
Vanille cupcakes zijn een klassieker waarmee je zowat iedereen plezier kan doen. Op Koekjeshoek heb ik al twee keer een vanille cupcakes recept online geplaatst, maar ze werden altijd met een speciaal toetsje afgewerkt: zo heb je de marshmallow vanille cupcake (die eerst niet helemaal lukte, scroll zeker door naar beneden om de link naar het vervolg te vinden) en de caramel vanille cupcake, die wel meteen lekker wordt. Binnenkort krijgen jullie ook nog wel een volledig vanille cupcake recept van mij: vanille cupcake met vanille frosting, want dat smaakt soms nog het beste!

13 November: Indian Pudding 

Indian pudding is een pudding of custard die extra op smaak gebracht wordt door een aantal typische herfstkruiden: kaneel, gember en nootmuskaat. In het ene recept zal je wel al wat meer kruiden vinden dan in het andere, een kwestie van smaak/ Een ander belangrijk ingrediënt is molasse, een donker goedje dat het bijproduct is bij suikerproductie. Het resultaat ziet er wel altijd niet zo smakelijk uit, maar als ik ooit in een winkel hier molasse vind (nog nooit tegengekomen dus), wil ik dit recept wel eens uittesten.

15 November: Spicy Hermit Cookie

Ook dit koekje zit vol met kruiden: kaneel, kruidnagel en piment (of all-spice). Voeg daarbij nog wat rozijnen, noten en eventueel dadels in een gewoon koekjesdeeg en je hebt een Spicy Hermit Cookie. Ik ben zelf niet zo een fan van rozijnen, noten en vooral niet van dadels in mijn koekjes, dus dit lijkt mij niet het ideale november-koekje. Ben jij wel een liefhebber daarvan? Dan lijkt dit me een ideaal recept om dit koekje te leren kennen.

20 November: Peanut Butter Fudge

Fudge is ontzettend gemakkelijk en snel te maken, je moet alleen het geduld hebben om het een uurtje in de koelkast te laten staan voor je het aansnijdt. Als je van pindakaas houdt, zal deze Peanut Butter Fudge je ontzettend smaken. Ik ga dit receptje binnenkort eens uitproberen, als ik eens tijd heb tenminste, mijn to-bake lijstje is vrij lang de laatste tijd ;-)

27 November: Bavarian Cream Pie

Bavarian Cream Pie is een taart met Bavarian Cream, logisch! Maar wat is die Bavarian Cream eigenlijk? Ik wist het tot op vandaag eerlijkgezegd niet. Maar het blijkt een soort van creme patissiere (banketbakkersroom), waar wat alcohol aan toegevoegd wordt en gelatine gebruikt wordt in plaats van maïszetmeel. De taart op zich is niet veel specialer dan een taartbodem met daarop de Bavarian Cream en als je echt zot wilt doen, mag je die versieren met wat slagroom. Op het internet vond ik weinig duidelijke recepten van deze taart, maar met dit recept kunnen jullie wel aan de slag, denk ik.

0 reacties:

Een reactie posten