/*

03 oktober 2011

De roze bollen bruidstaart!

Een tweede bruidstaart is afgeleverd en opgegeten. Een laatste huwelijksfeest van dit jaar gevierd. Maar het maken van de bruidstaart ging niet helemaal zonder slag of stoot, lees hier het verhaal van de voorbereiding en hét stressmoment in de taartvoorbereiding, morgen kunnen jullie lezen over de aflevering en de taart op het feest zelf.

De voorbereiding
Zoals ik vorige week al zei, was de smaak van de bruidstaart op voorhand niet bepaald. Eén week voor de bruiloft besloot ik dat het toch wel hoog tijd was op te beslissen en ik besloot iets met speculoos en speculoospasta te doen. Het bruidskoppel is een grote speculoosfan en dat zou dus wel bij hun passen. Omdat ik nog nooit een taart gevuld had met speculoospasta, moest er een proeftaart gemaakt worden om te kijken of dit uberhaupt wel lekker is. Ik besloot ter inspiratie nog wat te bladeren in mijn "bakken" kookboek en vond er een taart waarin hazelnotenmeringue (dacquoise) als tussenlaag gebruikt werd. Dat leek mij ook wel iets! Maar dan een amandelmeringue in plaats van hazelnoot!
De taart werd dus als volgt opgesteld:
De taart werd afgesmeerd met boterroom en dan overgoten met ganache, dat zou sneller gaan dan suikerfondant en het was toch maar een taart om de smaak te testen, niet voor de afwerking. Wat ik wel vergeten was, was dat de taart nog een uur mee in de auto moest naar familie. En wat was het wárm zondag!! De ganache is onderweg gesmolten in mijn aircoloze auto :-s (En ik had nog geen foto getrokken van de afgewerkte taart, dus geen foto's..helaas). Maar, dat ie gesmolten was vond mijn taartpubliek helemaal niet erg, de taart werd snel in de frigo gezet en even later lekker opgesmuld. De taart was goedgekeurd!


Hét stressmoment
En dus begon ik maandag met het maken van de taart: een chocoladecake werd gemaakt en ingevroren (één was al gemaakt met de proeftaart), de volgende avond maakte ik de amandelmeringue en een andere avond weer de boterroom. En ondertussen wachtte ik nog op een pakketje rolfondant en toebehoren. En ik wachtte.. en wachtte. Ik had het vorige week vrijdag pas online besteld en dacht dus het gewoon wel zou komen. Maar op donderdagochtend werd ik toch wel héél ongerust. Ik bel naar de leveringsdienst (GLS), die zeggen "Tiens, wel raar dat je dat nog niet gehad hebt.. ik zal eens zoeken.. ah, ze hebben het pakket in Nederland blijkbaar nooit aangekregen, ik zou eens contact opnemen met de webshop als ik u was." Ik bel naar de webshop, krijg ik te horen "Ja, dat kan wel. Maar onze computers liggen momenteel uit. Kan u een mail sturen, dan behandelen we die zodra onze computers weer werken." Ja, hallo! Je kan waarschijnlijk wel begrijpen dat ik van "een beetje ongerust" nu wel bijna in paniek was. Maar gelukkig kreeg ik vrij snel na mijn e-mail een antwoord: er werd een tweede pakket met zelfde inhoud verstuurd en ditskeer onder spoed. Ik heb me nog nooit afgevraagd hoe snel een pakketje onder spoed zich zo verplaatst, en of ze die ook 's nachts vervoeren en hoeveel langer het zou duren als het een grens moet oversteken, en.., en.. Maar toen dus wel ;-)
Ondertussen ging ik voor de zekerheid maar op zoek naar witte rolfondant en witte marsepein in Leuven. Ik wist één winkeltje zijn dat FunCake rolfondant verkoopt (en reguliere openingsuren heeft) en daar ging ik dus naartoe.. maar er was geen witte marsepein. En wat ik die avond echt nodig had - cake boards voor onder de cakes - was er ook al niet. En dus ging ik in twee andere kookwinkels kijken, in de Blokker, in de Casa.. en toen waren de winkels dicht. En waar was ik vergeten te gaan kijken? In de Aveve! Waarschijnlijk de winkel met de grootste kans om cake boards te vinden. Maar goed, geen cake boards dus.. en dus gebruikte ik de onderkant van mijn springvorms maar als cake boards. Dan kon ik die avond in ieder geval beginnen stapelen en de eerste keer afsmeren. Op vrijdagochtend, voor ik naar't werk ging, smeerde ik nog een keertje met boterroom af en hoopte ik dat 't pakketje snel zou toekomen..


Benieuwd of ik 't pakketje nog kreeg? Lees morgen dan verder! ;-)

0 reacties:

Een reactie posten